Norra tabelltipset – Femman!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma sexa i den norra grundserien.

Strömsbro

Placeringar förra säsongen:

Fyra i den östra grundserien.
Sexa i den norra allettan.
Förlust mot Halmstad i kvartsfinalen med 3-1 i matcher.

Truppen

Målvakter 3+

Viktor Eriksson hade en kanonsäsong säsongen som gick när han delade målvaktsansvaret med Oskar Spinnars Nordin. Nu får han en ny lekkamrat när Markus Nykvist Sandrud ansluter. Han kommer från Timrås J20 där han var med och tog brons säsongen som gick, men han är helt oprövad på seniornivå.

Backar 3

Har åkt på några riktigt tunga tapp i Nicklas Stridh och bröderna Deutsch och har inte lyckats ersätta dem. Men visst finns det några intressanta nyförvärv. Två stycken, Philippe Caron och Calle Westerlund har gjort bra med poäng i tvåan, och Leon Okonkwo Prada var Södertälje J20:s poängstarkaste back. Dessa tre får ta det offensiva ansvaret medan Olle Hellström, Fredrik Larsson och William Mann får fortsätta agera städgummor som de gjort tidigare.

Strömsbrojubel under förra säsongen, får de anledning att jubla igen? Foto: Oliver Åström, Kalix

Forwards 4-

Strömsbro har fått behålla sina toppar offensivt, Deutsch och Ehn undantagna. Abbe Broberg fick ett stort genombrott säsongen som fick och Philip Hägerström är riktigt lovande. Till detta adderas Mikael Hansson och Matej Galbavy, två forwards av riktigt bra ettanklass. Emil Lindgren och Jesper Åhlén Hedenström kan stå för secondary scoring och det finns även nyttiga attitydspelare som Adam Dahlström och Emil Lindgren.

Special teams 3+

Hade 23+85=108% i special teams under allettan norra, riktigt starkt! Har dock tappat en del rutin, framför allt på backsidan, så kanske sjunker något.

Tränare 4-

Magnus Jansson har fått dason på Strömsbro sedan han klev in för två säsonger sedan, och förra säsongen var Strömsbros klart bästa på många, många år.

Totalt 17

Det kommer bli tajt, men jag tror ändå att Strömsbro har rutinen och ledarskapet för att nå allettan.

Norra tabellen

  1. Boden
  2. Hudiksvall
  3. Piteå
  4. Sundsvall
  5. Strömsbro
  6. Kiruna
  7. Kalix
  8. Clemensnäs
  9. Vännäs
  10. Örnsköldsvik

Omslagsfoton: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar