Norra tabelltipset – Ettan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma etta i den norra grundserien.

Boden

Placeringar förra säsongen:

Tvåa i den norra grundserien.
Femma i den norra allettan.
Ut i semifinalen mot Hudiksvall med 3-0 i matcher.

Truppen

Målvakter 4-

Jacob Karlsson är en beprövad hockeyettanmålvakt av god ettanklass, men inte någon spets. Han konkurrerar med unga och mycket lovande Hugo Haas, men vem som får stå mest är ovisst än så länge. Hugo är lite mer ojämn, men med högre toppar, så det beror vad tränaren vill ha ut.

Backar 4

Isak Pantzare är en riktig spetsvärvning på ettannivå även om han kommer från en svag säsong. Han och Felix Dahlroth kommer utgöra den offensiva spetsen med Erik Hannu som en liten backup. Defensivt ansvar får Jens Andersson, Viktor Aresprång, Kevin Arvidsson ta med Max Kardewall.

Ettans poängkung Emil Lindblom, vasst nyförvärv från Kalix. Foto: Oliver Åström, Kalix

Forwards 4+

Värvningarna av spetsforwardsen Emil Lindblom och Jesper Ylivainio lyfter en ganska blek forwardssida rejält. Nu slipper Pontus Johansson, Christian Nyman och tvillingarna Wahlgren dra loket själva, och det finns en del nyttiga spelare som kan ta det hårda jobbet i killar som Henri Tamminen, Wille Åström och Viktor Sandberg. Kan Andreas Nilsson och Nils Thomasson färga mer denna säsong? Då sitter laget på en bra spets och bredd.

Special teams 3+

Hade ganska svaga 95% (25%+70%) i special teams förra säsongen, men det finns utvecklingspotential framför allt i powerplay med de nya spetsarna in. Bör kunna landa på 100% och lite till kanske.

Tränare 5

Joakim Fagerwall har rutin och rävar bakom öronen så det räcker och blir över. Det ska bli spännande att se hur han kan lyfta laget.

Totalt 20+

Ett lag med idel starka lagdelar, och framför allt med en meriterad tränare.

Norra tabellen

  1. Boden
  2. ??
  3. Piteå
  4. Sundsvall
  5. ??
  6. ??
  7. Kalix
  8. Clemensnäs
  9. Vännäs
  10. Örnsköldsvik

Omslagsfoton: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar