Norra tabelltipset – Fyran!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma fyra i den norra grundserien.

Sundsvall

Placeringar förra säsongen:

Fyra i norra grundserien.
Sjua i norra allettan.
Ut i semifinal mot Kalmar med 3-0 i matcher.

Truppen

Målvakter 3

Christof von Burg och Viktor Rönnkvist delar på ansvaret i Sundsvall. Förra säsongen fick Rönnkvist stå 2/3-delar av matcherna under seriespelet, men i slutspelet klev von Burg fram och gjorde det så bra att han fick stå åtta av nio. Två ok ettanmålvakter, även om ingen av dem nådde över 90 i räddningsprocent.

Backar 3+

En ung backsida men Algot Landin och Emil Wengelin har en hel del rutin ändå. Men det som gör backsidan intressant är de tre förstaårsseniorerna Samuel Eklund, Anton Fallberg och Linus Millner-Westberg, tre riktigt spännande talanger, där Samuel Eklund var faktiskt sexa i backarnas poängliga i J20 nationell. Nils Nordh och Anton Fallberg är välväxta ynglingar som kommer få bidra i defensiven främst.

Blir det en ny framgångsrik säsong för Sundsvall? Foto: Oliver Åström, Kalix

Forwards 4

Även forwardssidan är mer spännande kanske än bevisat stark. Men visst finns det rutin offensivt med, framför allt Sebastian Kaijser och nyförvärvet Johan Lindholm är beprövade klasspelare i ettan, och även om nyförvärvet Filip Wiberg är ung så är han ändå en spelare som man vet kommer leverera. Den mest spännande av de unga killarna är Joel Nyman som snittade över en poäng per match i J20 Nationell. Dessutom finns det ett helt koppel med unga egna talanger med någon eller ett par säsongen i a-laget som det också finns utvecklingspotential i.  

Special teams 2

Hade riktigt svagt special teams förra allettan, klena 16% i powerplay och rent ut sagt urusla 63% i boxplay. Visst finns det potential för förbättring, men man har även blivit av med några starka backar.

Tränare 4-

Jonas Lindström gjorde sin första hela säsong som huvudtränare och fick ut mycket av sitt material. Sundsvall spelar med mycket hjärta och otroligt fysiskt.

Totalt 16

Ett ungt och lovande lag med potential att utvecklas under säsongen.

Norra tabellen

  1. ??
  2. ??
  3. Piteå
  4. ??
  5. ??
  6. ??
  7. Kalix
  8. ??
  9. ??
  10. Örnsköldsvik

Omslagsfoton: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar