Södra tabelltipset – Tian!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma tia i den södra grundserien.

Alvesta

Placeringar förra säsongen:

Etta i division 2.
Etta i kvalserien till ettan.

Truppen

Målvakter 2

Sebastian Eriksson hade en kanonsäsong med Alvesta säsongen som gick och var starkt bidragande till att man gick hela vägen. Men när han tidigare fått chansen i ettan så har han inte imponerat på samma sätt. Milton Rosén fick bara stå två matcher säsongen som gick i Troja, nu så hoppas han givetvis på mer istid när han byter till Alvesta, men antagligen blir han andravalet även här.  

Backar 3

Alvestas klart vassaste lagdel. Här finns rutinerade klassbacken Måns Hermansson och skicklige Tranåsvärvningen William Wennström. Dessutom gör Caleb Efting comeback efter ett års frånvaro från hockeyn, där finns potential men det är samtidigt en chansning. Men utöver dessa tre är det tunnare, Viktor Kembel gjorde det visserligen bra i tvåan med Vänersborg, men nu är det ett steg upp, och Elias Wiberg har en ok säsong i Vännäs.

Otto Henell, ny i Alvestatröjan från Mariestad. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Forwards 2

Man har tappat mycket av den spets som förde upp dem i ettan, det är egentligen bara Ebbe Fjellström av de mer framstående kvar. Istället har man fått värva in det man kan få tag i för en billig peng, och visst finns det några intressanta värvningar i Shane Heffernan, Zac Sirota, Otto Henell, Albin Bardh och Victor Lindman, men nu är tanken att de ska vara spetsar i ett ettanlag, när de flesta av dem kanske mer är rollspelare.  

Special teams 2-

Hade under 100% i tvåan, och nu ska de upp en nivå samtidigt som de förlorat offensiv spetskompetens.

Tränare 2

Björn Karlsson tog över Alvesta som sitt första tränaruppdrag och tog upp laget till ettan direkt! Det är klart det är starkt, men nu är det ett steg upp och orutinen kan bli en akkillsehäl.

Totalt 11-

Har en stark backsida, men i övrigt för tunt för att bråka om en plats topp 8.

Norra tabellen

  1. ??
  2. ??
  3. Troja
  4. Vimmerby
  5. ??
  6. ??
  7. ??
  8. Mörrum
  9. Tyringe
  10.  Alvesta

Omslagsfoton:  Halland i fokus, Hampus Gliving (Nybro) och Fredrik Svensson (Kristianstad).

Lämna ett svar