Södra tabelltipset – Trean!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma trea i den södra grundserien.

Troja

Placeringar förra säsongen:

Trea i södra ettan.
Trea i södra allettan.
Fyra i kvalserien till allsvenskan.

Truppen

Målvakter 4-

Jesper Eliasson är målvaktstalangen som inte riktigt fått det att lossna på seniornivå, annars spåddes han en lysande framtid. Men med ett steg ner i ettan och med ett stabilt försvar framför så kanske han kan blomma ut? Som backup finns ynglingen Viktor Westermark som imponerade i matchen mot Mariestad. Prestationen kan dock variera hos unga spelare, så vi får se om han kan leverera på hög nivå över tid.

Dennis Fröland blir kvar. Foto: Halland i fokus

Backar 5

Det finns en hel del backar av hög klass i Trojas bakre led. Dennis Fröland är kanske ettan bästa back, framför allt offensivt, och även Carl Ernberg och är en stark offensiv back. Daniel ”Trucken” Karlsson är å andra sidan en superstabil och rutinerad defback som tillsammans med Carl Wäng och unga Rasmus Åkerblad gör att man blir jobbiga att möta med sin fysik. Dessutom ytterligare unga lovande pjäser ytterligare i Kalle Bartholdsson, Petter Sjöcrona och Malte Larsson som inte kommer göra bort sig.

Forwards 4+

Har en föryngrad forwardssida med stor utvecklingspotential. Men det finns också några rutinerade pjäser av klass. Mattias ”Fete” Persson är en rutinerad poängspruta, medan Carl-Johan Sjögren är en skicklig tvåvägsforward som är otroligt nyttig. Dessutom har killar som tvåvägscentern William Romfors, snabbskrinnaren Jesper Emanuelsson, avige Lukas Macklin, förra säsongens genombrottsman Emil Ekholm, fyndvärvningen från Modo starke centern Oscar Nordin och Jonathan Wikström och raketen Kevin Engvall visat på bra takter i ettan redan. Det gör att ynglingar som Hampus Johannesson, August Hummer, Lukas Johansson Käkelä och Axel Håkansson får en bra omgivning att växa i som förstaårsseniorer. Men visst är den mer oprövad än förra säsongen.

Carl-Johan Sjögren, en nyttig tvåvägsforward. Foto: Halland i fokus

Special teams 4

Hade ett riktigt starkt powerplay i allettan med över 35% och även om boxplayet stannade på mer beskedlig 74% så är det sammantaget ändå riktigt bra. Jag tror inte man kommer tappa alltför mycket trots att man tappat en del rutin och spets.

Tränare 4

Jens Gustavsson gjorde en helt ok första säsong som tränare i Troja. Visst kanske många räknat med att de skulle vara med längre i en kvalserie, men i slutändan så var man faktiskt bara tre poäng ifrån kvalserievinnaren Nybro.

Totalt 21

Ett lag utan svagheter, men de kanske tappat lite spets och rutin vilket gör att de får slå lite mer ur underläge denna säsong.

Södra tabellen

  1. ??
  2. ??
  3. Troja
  4. Vimmerby
  5. ??
  6. ??
  7. ??
  8. ??
  9. Tyringe
  10. ??

Omslagsfoton:  Halland i fokus, Hampus Gliving (Nybro) och Fredrik Svensson (Kristianstad).

Lämna ett svar