Svängig match i Forshaga

Idag såg jag för tredje matchen denna säsong Forshaga spela ishockey, och detta var den överlägset bästa från deras sida. Men trots det så förlorade man ändå en maratonmatch med 3-4 efter straffar.

Den första perioden var verkligen ingen höjdare. Det kändes som att båda lagen åkte runt med handbromsen ilagd, och även om Lindlöven hade ett klart grepp om matchen så var deras målchanser få och inte speciellt heta. Att det stod 0-0 efter första perioden var inte förvånande om man säger som så.

Matchen behövde verkligen ett mål, och det fick den också. I periodens andra minut så tar Lindlöven ledningen sedan Joel Kiriiki hittat Simon Brännvall framför mål i powerplay, och han gör inget misstag. Men bara halvminuten senare så kvitterar Forshaga efter en spelvändning där först Jonathan Frykholm räddar, men sedan är chanslös när Linus Skager håller sig framme på returen.

Helt plötsligt var det en helt annan fart i matchen, båda lagen trampade på med betydligt mer skridskoåkning och då blev det helt plötsligt också mycket enklare att skapa målchanser. Först att kapitalisera på det var Lindlöven, där Simon Brännvall åter en gång höll sig framme framför kassen och kunde trycka in en retur. Efter det så kopplade Forshaga ett rätt bra grepp om matchen, och framför allt kedjan med Linus Skager, Jonathan Ström och Hugo Ek Koskela skapade tryck och målchanser. Det tog dock ändå till den tredje perioden innan man fick utdelning på sitt spelövertag. Först gör Skager sitt andra mål för kvällen, och sitt fjärde för försäsongen mot Lindlöven (han gjorde båda i 2-3-förlusten i lagens första möte) innan en annan stjärnvärvning, Tobias Björklund kliver in i handlingarna och trycker in 3-2 på sin egen retur efter mycket fint spel. Och det var inte nog med det, även 4-2 kommer med drygt fem minuter kvar sedan ett skott lite turligt studsat via Filip Olsson och in.

I det läget såg  matchen avgjord ut, men Lindlöven skulle få en biljett in i matchen via en Forshagautvisning för misconduct. Simon Brännvall fullbordar sitt hattrick genom att styra in 4-3. Och bara minuten senare kommer även 4-4 sedan inlånade Karlskogabacken Leo Klavhed lyft in en retur.

Matchen slutar 4-4 och sudden händer det inte mycket under så det blir straffar. Där tar det 23(!) straffar innan till slut Tobias Sjökvist hittar rätt och det blir matchavgörande.

En rätt underhållande match sista två perioderna. Kanske inte den mest välspelade, det var en hel del slarv, men det var hög fart och en del grannlåt bjöds vi också på. Bäst i Forshaga var Skagerkedjan, medan Emil Norberg och Leo Klavhed ska ha lite extra plus i Lindlöven.

Lämna ett svar