Norra tabelltipset – Tian!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma tia i den norra grundserien.

Örnsköldsvik

Placeringar förra säsongen:

Tia i norra grundserien.
Åtta i norra vårettan.

Truppen

Målvakter 2

Felikx Olsson gjorde ändå en helt ok insats i Vännäsburen säsongen som gick, och väljer inför denna att pröva vingarna i Örnsköldsvik. Unge (18 år) och oprövade Leo Granholm kompletterar, men lär mest få vara med för att se och lära.

Blir det något jubel i Örnsköldsvik i vinter? Foto: Oliver Åström, Kalix

Backar 1

Tio backar står under kontrakt, men de flesta av dem har inte spelat så mycket, om ens något, på seniornivå. Oskar Byström hade en kanonsäsong förra säsongen och kommer betyda mycket, och Kevin Bergkvist och Anton Fält har en del nyttig rutin, men i övrigt är det väldigt ihåligt.

Forwards 1+

Oliwer Stensson och Lukas Karlsson är två värvningar som Örnsköldsvik säkert hoppas en del på, inte utan orsaker. Av de gamla så kommer Jakob Lundberg och Felix Filipsson få leda styrkorna. Men forwardssidan är både ung och lätt, i dubbel bemärkelse.

Special teams 2-

Hade 95,42 i sammanlagt boxplay och powerplay förra säsongen, men har tappat 3 av sina topp fyra i poängligan och de är inte ersatta…

Tränare 3

Det är en rutinerad duo på Örnsköldsviks bänk i vinter. Per-Åge Skröder som framgångsrikt måste sägas, tog över i slutet av förra säsongen kompletteras nu av Oscar Steen med ett gäng elitseriesäsonger under bältet. Ska Örnsköldsvik slippa kvalspel neråt så måste de föra över mycket av sin kunskap och på så sätt lyfta de många unga killarna.

Totalt 9+

Ett ungt lag som får hoppas att de rutinerade krafterna på bänken kan lyfta laget.

Norra tabellen

  1. ??
  2. ??
  3. Piteå
  4. ??
  5. ??
  6. ??
  7. ??
  8. ??
  9. ??
  10. Örnsköldsvik

Omslagsfoton: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar