Norra tabelltipset – Trean!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma trea i den norra grundserien.

Piteå

Placeringar förra säsongen:

Trea i grundserien.
Trea i allettan.
Sexa i kvalserien till allsvenskan.

Truppen

Målvakter 4+

John Vestermark gjorde en bra grundserie och inledning på alletta, men när han skadades klev Johannes Sundström fram och var ännu bättre. Jag skulle tro att det är han som får stå i merparten av matcherna kommande säsong, för det finns en hög potential i 22-åringen.

Johannes Sundström kommer få stå många matcher i vinter. Foto: Oliver Åström, Kalix

Backar 4-

Fredrik Bergdahl och Oscar Eriksson är två riktigt stabila defensiva pjäser och värvningarna av tvåvägsbacken Fredrik Granberg och spelskickliga Alexander Popovic är bra. Det är dessa fyra man kommer förlita sig på, för i övrigt är det lite tunt.

Forwards 4

Har tappat stora delar av sin offensiva spets, men Petter Mäkitalo är ändå kvar, precis som Jacob Sundin och Albin Nylund. Största ansvaret offensivt lär dock nyförvärven Tommi Niskanen, Gustav Marnetoft och Carl Holmner Härgestam få ta, och Linus Hedman och Oscar Nilsson kan säkert bidra en del med. Sedan finns det flera nyttiga rollspelare som Rasmus Similä och Joakim Landkvist att fylla ut med.

Special teams 3-

Trots massor med stjärnor i laget så hade man faktiskt ett rätt svagt special teams förra allettan, med 93,92%. Nu har man dessutom tappat sin absoluta spets, så frågan är om de nya kan lyfta framför allt boxplay.

Piteås lagbyggare, meriterade Mikael Aaro. Foto: Oliver Åström, Kalix

Tränare 5-

Mikael Aaro har en fin tränarkarriär bakom sig och lyfte verkligen Piteå säsongen som gick. Det ska bli spännande att se hur han får ihop ett till stora delar nytt lagbygge.

Totalt 19

Piteå har fått bygga mycket nytt, men visst ser det rätt spännande ut? Speciellt när man har en så skicklig lagbyggare som Mikael Aaro som ska forma laget.

Norra tabellen

  1. ??
  2. ??
  3. Piteå
  4. ??
  5. ??
  6. ??
  7. ??
  8. ??
  9. ??
  10. ??

Omslagsfoton: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar