Södra tabelltipset – Fyran!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma fyra i den södra grundserien.

Vimmerby

Placeringar förra säsongen:

Åtta i grundserien.
Etta i södra vårserien.
Ut i semifinal med 3-2 i matcher mot Nybro.

Truppen

Målvakter 4-

Målvaktsparet Robin Christoffersson och Scott Hector är två målvakter av bra ettanklass, men kanske inte den yttersta spetsen. Men ett tryggt par där Robin Christoffersson är ettan som lyfte sig bra från en lite darrig grundserie till en riktigt bra våretta.

Robin Christoffersson från tiden i Östersund. Foto: Mats Tjernström.

Backar 4

Har två riktiga offensiva spetsar i bröderna Oscar och Elias Lindgren, där framför allt Oscar dessutom är bra i defensiven. Rörliga backar med bra spelsinne. Pelle Ström är en rutinerad tvåvägsback och Johan Norberg är en storvuxen och fysisk back.

Forwards 4

Rutinerade Jacob och Anton Karlsson kommer vara två viktiga pjäser för laget även i år, men man har även breddat spetsen en del sedan man plockat in löftet Carl Sjöberg och poängmaskinen Martin Pärna. Tillsammans med Eddie Levin och Hugo Ollila så gör det att man kan få ihop två riktigt vassa offensiva enheter och det kommer givetvis lyfta laget. Bredden ser inte helt tokig ut heller med Isac Andersson och Filip Åström som secondary scorers.

Vimmerbykaptenen Jakob Karlsson kommer betyda mycket för laget även i vinter. Foto: Hampus Gliving, Nybro

Special teams 4

Hade starka 113,05% i vårettan, men det är en svagare serie vilket gör att siffrorna kanske får tas med en nypa salt. Dock ser man ut att ha vässat sin offensiv med, med två starka powerplaybackar och en hel del vassa offensiva forwards med, så powerplay kan säkert bli ett vapen.

Tränare 4-

Hampus Sylvegård måste ha känt press under grundserien där Vimmerby verkligen inte levererade. Men han vägrade gå ifrån sin offensiva spelfilosofi och det gav sedan frukt i vårettan, och i slutspelet så var man ytterst nära att slå ut kvalserievinnarna Nybro.

Totalt 20 – –

Ett Vimmerby som bara blev starkare och starkare ju längre säsongen gick. Nu kan man bygga vidare på det, dessutom förstärkta med några riktigt vassa nyförvärv.

Södra tabellen

  1. ??
  2. ??
  3. ??
  4. Vimmerby
  5. ??
  6. ??
  7. ??
  8. ??
  9. Tyringe
  10. ??

Omslagsfoton: Halland i fokus, Hampus Gliving (Nybro) och Fredrik Svensson (Kristianstad).

Lämna ett svar