Södra tabelltipset – nian!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma nia i den södra grundserien.

Betygssteg:
1=Väldigt svag ettannivå
2=Svag ettannivå
3=Ettannivå
4=Hög ettannivå
5=Väldigt hög ettannivå

Tyringe

Målvakter 3-

Tyringes starkaste spelarlagdel. Didrik Jansson håller bra ettanklass, och det visade han till exempel i Mörrum som hade en kanonsäsong för några år sedan. Förra säsongen var dock inte hans bästa och det kan väl delvis skyllas på försvarsspelet framför honom, men inte helt. Som andramålvakt så återfinner vi Victor Karlsson, som inte når upp i samma klass, utan han lär få agera backup stora delar av säsongen.

Tyringemålvakten Didrik Jansson kommer få mycket att göra i vinter. Foto: Halland i fokus

Backar 2

Har en ung och rätt orutinerad backsida med bara en spelare över 22 år, och det är sena värvningen av Johan Höglund. Där fick man inte bara rutin utan även nyttig elakhet och tyngd i laget. Han kommer få leda styrkorna i egen zon, medan man hoppas att Samuel Tetreault ska göra detsamma offensivt. Kanadensaren kommer visserligen från en svag liga, men har ändå visat helt ok takter i träningsmatcherna, så han kommer nog bli viktig för dem i vinter. I övrigt så är Melker Bergman och Elias Svensson Dervall två ok ettanbackar som kommer klocka en hel del istid och Max Kroon har sett rätt lovande ut.

Forwards 2

Här kommer mycket hänga på en förstakedja bestående av Heikki Harju, Ludvig Jansson och Henrik Hallberg. Det är en kedja av bra ettanklass, men där bakom är det desto tunnare. Finska värvningen Matias Laaksonen kommer inte kunna ersätta tappet av Jesper Ahlgren och då får man istället ställa hoppet till spelare att spelare som snabbskrinnaren Axel Björnkvist och Dmytro Danylenko kan ta stora steg och att Milan Davidek kanske kan öka sin poängskörd en del. I övrigt är det mest hårt jobbande spelare som man inte kan ställa några högre poängförväntningar på.

Ludvig Jansson kommer centra den klart vassaste enheten. Foto: Halland i fokus

Special teams 2-

Hade under vårserien svaga siffror i special teams, 16,98% i powerplay och 72,73% i boxplay, vilket ger en summa på under 90%. Det är få lag med lika svag statistik.

Tränare 4

Pelle Svensson är en rutinerad herre som brukar vara en tränare som får ut mycket av sina lag. En lagbyggare som ger en trygg struktur för spelarna och får alla att bidra med sitt.

Totalbetyg: 13 – –

Tunt lag med få spetsar. Men har en rätt trygg målvakt och en skicklig tränare.

Södra tabellen

  1. ??
  2. ??
  3. ??
  4. ??
  5. ??
  6. ??
  7. ??
  8. ??
  9. Tyringe
  10. ??

Omslagsfoton: Halland i fokus, Lars Svensson, Kristianstad och Hampus Gliving, Nybro

Lämna ett svar