Östra tabelltipset – sjuan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma sjua i den östra grundserien.

Betygssteg:
1=Väldigt svag ettannivå
2=Svag ettannivå
3=Ettannivå
4=Hög ettannivå
5=Väldigt hög ettannivå

Wings 7:a

Placeringar förra säsongen:

Östra grundserien: 6:a
Norra vårettan: 4:a

Truppen

Målvakter 3

Har en bred och bra målvaktsuppställning men kanske inte den där riktiga spetsmålvakten, utan kampen kommer att stå mellan två målvakter som spelade andrafiol säsongen som gick. Jag skulle tro att Kalixvärvningen Marcus Johansson ändå är den som kommer få mest ansvar denna säsong, han gjorde ett bra slutspel och tog Kalix till kvartsfinal. Oscar Leijon kommer från Visby där det var svårt att få så mycket istid bakom skickliga Filip Lindblad.

Backar 3

Det ser ut lite som på målvaktssidan, det är helt ok bredd, men den där riktiga spetsen saknas. Damian Szurowski, Marcus Karlsson och Gustav Kapborg får ta ledande offensiva roller, i övrigt är det mer komplementsbackar.

Forwards 2+

Har åkt på några tunga tapp, men värvningen av Oscar Pentler kommer givetvis betyda massor för laget med sin rutin från allsvenskan. Det finns också några intressanta pjäser i stjärnskottet Dennis von Walden, storvuxne centern Gustav Eurenius, löftet Tim Dackell och Mareusz Szurowksi.

Special teams 2

Hade ett rätt svagt special teams förra säsongen, och framför allt så lyckades man inte få in pucken i powerplay (11,11% bara i vårettan norra). Jag har svårt att se att man skaffat sig så mycket mer kort att ta fram så betyget kan inte bli mer än blygsamt.

Wings David Lundmark får svårt att nå allettan med sitt lag. Foto: Oliver Åström, Kalix

Tränare 3

David Lundmark går in på sin tredje säsong som huvudtränare i Wings och har gjort det helt ok sina första två säsonger.

Totalt 13+

Ett jämnt lag utan stora svagheter men kanske inte heller några riktiga spetsar.

Östra tabellen

  1. ??
  2. ??
  3. ??
  4. ??
  5. ??
  6. ??
  7. Wings
  8. ??
  9. ??
  10. ??

Omslagsfoton: Oliver Åström, Kalix och Halland i fokus

Lämna ett svar