Västra tabelltipset – Fyran

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma fyra i den västra grundserien.

Dalen

Placeringar förra säsongen:

Etta i grundserien
Femma i allettan
Ut i kvartfinalen med 3-0 mot Vimmerby

Truppen

Målvakter 3

Blir det unge lovande Hampus Hedman eller ännu yngre och mer lovande Oskar Blomgren som tar förstaspaden i vinter? Ja målvaktssidan känns lite som ett oskrivet kort i Dalen kommande säsong, även om Hampus Hedman framför allt förrförra säsongen gjorde det bra när han fick chansen då Malm inte kunde spela. Men nu har Malm lagt av och Hedman hade inte en riktigt lika stark fjolårssäsong, nu behöver han steppa upp och vara den trygga punkt som 18-årige löftet Blomgren kan ta rygg på. Av erfarenhet så brukar det vara lite upp och ner med unga målvakters prestation, så det blir spännande att se hur väl de axlar ansvaret.

Backar 3+

Har tappat några av sina riktiga ess, men trygga elaka pjäser finns kvar i form av Gustav Särenborg och Sebastian Ehrenflod, och storlöftet och offensivstarke backen Kalle Holm lyckades man också få behålla. Till detta har man adderat mer fysik i form av Joebe Martin och lite spelskicklighet i form av Linus Jakobsson och Simon Lindblom.  

Forwards 3

Tappet av Alex Ek sved givetvis, precis som tappet av Gustav Salmi Lilja. Men Erik Thorwalls och Felix Lidgren har sett pigga ut under försäsongen och kan bli de som leder laget tillsammans med Kalle Hult, och i Robin Uhr ser man ut att ha hittat en målskytt och även Charles Eklund kommer bli spännande att följa. I övrigt finns det rätt många hårt jobbande och laglojala spelare som gör att Dalen kommer bli jobbiga att möta.

Dalen kommer behöva hanteras med kamplust även i vinter. Foto: Hampus Gliving, Nybro

Special teams 3

Hade förra allettan 22% i powerplay och 75 i boxplay, helt ok siffror och även om man tappat ett par viktiga powerplay-pjäser i Johannesson och Ek så tror jag man kan hålla i siffrorna.

Tränare 3

Daniel Josefsson fick hastigt och lustigt kliva in i slutet av allettan när Pelle Gustavsson lämnade för HV, och fick ändå laget att gå helt ok, men i slutspelet så fick han inte alls till slutspelsformen mot Vimmerby

Totalt 15+

Ett lag som kommer bli jobbigt att möta. Spelar med otrolig kampvilja i laget, eller som en tränare sa om Dalen: ”De är förbannade redan vid första nedsläpp!” Det vill till att vara beredd att matcha den inställningen om man ska slå Dalen i vinter.

Västra tabellen

  1. ??
  2. ??
  3. ??
  4. Dalen
  5. ??
  6. ??
  7. ??
  8. ??
  9. ??
  10. ??

Omslagsbilder: Sofie Alexandra Kitteröd, Mats Tjernström och Halland i fokus

Lämna ett svar