Västra tabelltipset – åttan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma åtta i den västra grundserien.

Forshaga

Placeringar förra säsongen:

Nia i västra grundserien
Nia i södra vårettan.
Vann västra kvalserien till ettan.  

Truppen

Målvakter 3+

Andreas Bosson är en vass värvning, en målvakt som varit ordinarie i topplaget Hudiksvall i ett par år. Bakom honom så finns Gustav Griborn, en rätt rutinerad och helt ok backup.

Backar 2+

Tobias Björklund är en vass back på ettannivå, och han kommer få axla mycket istid. För bakom honom och förra säsongens succéman Anton Wiklund så ser det väldigt tunt ut. Kan Oscar Ramqvist kanske ta en större roll?

Forwards 3-

Precis som i de andra lagdelarna så finns det en spelare som lyfter betyget, och det är givetvis Linus Skager. En toppspelare i ettan som kan uträtta saker på egen hand. Jonathan Ström är en kompetent tvåvägscenter, och det ska bli spännande att se Hugo Ek Koskela i ny omgivning. Jacob Ringsby är inte oäven han heller, och i Alexander Pettersson har man en nyttig energispelare som även kan göra en del poäng. Har också en intressant värvning i Erik Bäcklin, vad kan han göra en nivå upp?

Linus Skager, Kalmars poängkung, kommer betyda massor för Forshaga så länge han blir kvar. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Special teams 2

Gjorde i vårettan mål på färre än vart 20:e powerplay, och boxplay var nere på låga 70%, och det ändå mot ett rätt svagt motstånd. Med det i åtanke skulle de ha en etta i betyg, men jag tror att de tre spetsvärvningarna (Bosson, Björklund och Skager) kan bidra till att skärpa till spelet i numerärt under/överläge.

Tränare 3+

Tomas Engman hade goda vitsord från sin tid i Strömsbro och inledde också sin första säsong i Mörrum riktigt starkt. Men sedan fallerade ekonomin, spelet föll isär och det blev en tråkig avslutning på sejouren för Tomas där. Men nu tar han nya tag i Forshaga, och det ska bli spännande att se hur han kan sätta sin prägel på laget.

Totalt 13++

Med nuvarande lagbygge så finns förutsättningar för en högre placering, jag tror dock att risken är stor att en spelare som Linus Skager kan försvinna och då blir det väl tunt offensivt.

Västra tabellen

  1. ??
  2. ??
  3. ??
  4. Dalen
  5. ??
  6. ??
  7. ??
  8. Forshaga
  9. ??
  10. ??

Omslagsfoton: Mats Tjernström, Oliver Åström (Kalix), Sofie Alexandra Kitteröd

Lämna ett svar