Några uppseendeväckande resultat

Tio matcher spelades igår, och det var några matcher som fick ett rätt uppseendeväckande resultat. Här är min summering av gårdagens matcher.

Troja-Mariestad 4-6

Det var denna match jag såg, och det var en match med tre olika matchbilder beroende på period. I den första perioden så var Mariestad det klart vassare laget och man visade upp ett kreativt och bra anfallsspel medan Troja drällde med puckar och bjöd bort målchanser. 1-3 var siffror som faktiskt kunnat vara större. Man bjöd bland annat på det här snygga målet.

Klipp från hockeyettan play.

Till den andra perioden så blev det en timmes paus på grund av ismaskinsstrul, och det verkar som att Troja klarade av det breaket bäst, för i andra perioden blev Mariestad otroligt passiva medan Troja fick långa anfall och både kunde reducera och kvittera fullt logiskt. Men Bois var hela matchen livsfarliga när man väl kom till anfall och 3-4 av Tobias Aronsson var ett exempel på det.

Till den sista perioden så steppade Mariestad upp skridskoåkningen igen, man låg närmare Troja och stängde mittzonen på ett bra sätt. Det egna anfallsspelet var dock inte på samma nivå som i den första perioden, mycket på grund av att Troja också låg rätt i mittzonen, vilket gav en rätt chansfattig tillställning. Mariestad kan dock göra 5-3 i powerplay och sedan 6-3 i tom kasse innan Troja kan putsa siffrorna i spel 6 mot 5.

Kristianstad-Karlskrona 3-2

Enligt rapporter så var det Kristianstads match i två perioder och deras 3-1-ledning var helt i sin ordning. Sedan steppade Karlskrona upp i den sista perioden, men man kom igång för sent och Kristianstadssegern var inte orättvis. Det måste sägas vara en imponerande seger av ett lag som är i stort sett nytt, medan Karlskrona har en stor stomme kvar. Det brukar ta längre tid att få ihop det, men Kristianstad ser verkligen ut att bli att räkna med!

Nyköping-Vimmerby 4-2

Nyköping inledde träningsmatchandet med två raka förluster, men verkar efter det ha steppat upp rejält, och segern mot Vimmerby måste betraktas som riktigt stark. Nyköping ser ut som ett allettanlag i den östra ettan, medan Vimmerby behöver visa lite mer om man ska kunna slåss om en allettanplats i den södra.

Borås-Dalen 3-1

En match mellan två av de tuffast spelande lagen inleddes också med ett matchstraff direkt för Dalen. Sedan var det en jämn och målsnål tillställning men där Borås hela tiden var i förarsätet, mycket tack vare storspel av Hugo Fagerblom i Boråskassen. Borås tar därmed sin första seger medan Dalen åker på sin första förlust.

Strömsbro-Huddinge 3-4

Från denna match har jag inte fått någon rapport alls mer än resultatet. Men det är en stark seger av Huddinge som kanske har något på gång i år.

Hudiksvall-Östersund 5-2

Här såg jag den första perioden och jag måste säga att jag imponerades över Hudiksvall. De stängde mittzonen på ett riktigt bra sätt och var även starka i egen zon. Offensivt var det dessutom kreativt och 2-0-ledningen efter den perioden jag såg var odiskutabel. En stark skalp av Hudiksvall!

Väsby-Enköping 7-3

Väsby fortsätter möta svagt motstånd och även om de blev nollade i den första perioden så kom utdelningen retroaktivt i den andra. Två individuella misstag från Enköping gav dem 2-0 och det stod 5-0 innan perioden var över. Sedan blev det lite avslaget i den sista perioden, men segern var odiskutabel.

Wings-Sollentuna 5-4 e sd

Wings saknade sex av sina starkaste namn, bland annat var inte Dennis van Walden med denna gång heller. Han har ännu inte spelat någon träningsmatch, osäkert varför. Men med en massa juniorer i laget så låg man faktiskt under med 4-1 inför sista perioden. Där steppade man dock upp och vann den perioden med 3-0 och kunde sedan också vinna i sudden.

Kalix-Roki 1-2

Av highhlightsen att döma så var det mer eller mindre spel mot ett mål i den första perioden, och Roki ledde då också med 0-2. I den andra så lyfte dock Kalix upp spelet och man kunde också reducera i slutsekunden. I den tredje så var det dock mest Roki, även om Kalix hade någon riktigt bra kvitteringschans. Det måste ändå sägas vara en bra insats av Kalix, Roki är ett starkt Mestislag som bland annat slog Boden med 7-1 för ett par veckor sedan.

 Segeltorp-Vallentuna 1-4

En programenlig seger för Vallentuna, har dock inte hittat något skrivet om matchen.

Lämna ett svar