Östra tabelltipset – Ettan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma vinna den östra grundserien.

Väsby

Placeringar förra säsongen:

Etta i östra grundserien.
Etta i norra allettan.
Trea i kvalserien till allsvenskan.

Truppen

Målvakter 4

Linus Ryttar är en bra målvakt med ett par allsvenska säsonger i ryggen, dock utan att få riktigt fäste där. Vände därför inför föregående säsong tillbaka till Väsby och där gjorde han ett bra seriespel, men tappade lite i kvalserien. Då fick Victor Olsson kliva in och han gjorde det också bra. Så det är två bra målvakter, men i mina ögon är det inte den där riktiga spetsen som en del andra lag har.

Det lär bli en hel del jubel i Väsby i vinter. Foto: Mats Tjernström

Backar 5

Har ettans allra bästa backsida, med idel backar av hög klass. Ludvig Georgsson, Rasmus Sörgardt och Linus Rotbakken är alla backar som tillhör den absolut yttersta spetsen på ettannivå och kan spela både stabilt defensivt och leverera offensivt. Sebastian Walfridsson, Elias Ewertzh, Daniel Carlqvist och Oliver Lexenberg är kanske lite mer begränsade, men det är ändå stabila defensiva backar.

Forwards 5

Det är bara att titta vilka namn som finns i truppen så inser man att detta är ettans allra starkaste forwardssida. Man har inte bara offensivt starka kort som Tobias Liljendahl, Henrik Rommel, Carl Åsell, Joni Nikko, Nicklas Nousiainen och Fredrik Forsberg, man har även riktiga grinders som Erik Aterius, Filip Rydström, Gilbert Gabor, Melker Kull och Axel Olsson. Dessutom nyttige tvåvägsspelare som Christian Hägg och Adam som både kan vara grinders och poänggörare.

Assisterande kaptenen Tobias Liljendahl, en av många stjärnspelare i Väsby. Foto: Halland i fokus

Special teams 4+

Hade faktiskt ett mindre framgångsrikt special teams än vad man kunde tro förra säsongen. 104,33 är ju inte dåligt, men för en vinnare av serien är det inget att skryta med. Men till denna säsong har man adderat än mer spets, vilket gör att jag tror att de kommer vässa den siffran en hel del, då både powerplay och boxplay har fått in spelare som kan göra skillnad.  

Tränare 3

Två oskrivna kort tar över Väsby sedan Jussi Salo inte fått förlängt. Jesper Kemi har bara en säsong som assisterande tränare, medan Markus Odéen har två säsonger som a-lagstränare, men det var ett gäng år sedan. Sportchef Tom Tärnström tror dock stenhårt på dem, så det ska bli spännande att se vad de kan få ut av ettans allra starkaste spelarmaterial.

Totalt 21+

Ettans starkaste backsida och ettans starkaste forwardssida. Jag tror aldrig ett lag haft så starkt lag i ettan. Ska vara favoriter till att gå upp, enda små frågetecknen är målvaktssidan och tränarna.

Östra tabellen

  1. Väsby
  2. ??
  3. ??
  4. ??
  5. ??
  6. ??
  7. Wings
  8. ??
  9. ??
  10. ??

Omslagsfoton: Oliver Åström, Kalix och Mats Tjernström

Lämna ett svar