Toppintervjun – Slitvargen!

I en intervjuserie så tänkte jag försöka få till intervjuer med några av de förväntade topplagens spelare för att höra deras tankar inför säsongen, både för egen del, men framför allt för laget. Idag så landar vi hos den stora favoriten Väsby och deras slitvarg Christian Hägg. En spelare som lite personifierar Väsby: En hårt jobbande spelare som ofta spelar på gränsen samtidigt som han är en skicklig poänggörare.

Du är 30 år gammal nu och har inte bara provat på spel i allsvenskan under ett par säsonger, du har även spelat med flera av lagen som tillhört toppen i ettan. Jag tänker på lag som Mariestad, Visby, Östersund och nu Väsby. Vad skiljer det åt mellan de olika föreningarna?

– Östersund, Mariestad och Visby är ganska lika varandra, det är mindre orter där man bor närmare varandra, medan i Väsby är det mer utspritt.

Vad gör det för lagsammanhållningen?

– Du kanske får lite mer gratis när du bor närmare varandra, det får man jobba lite hårdare med i Väsby, men det är vi medvetna om och det är roligt här med.

Har din egen roll skiftat något mellan de olika klubbarna?

– Inga större skillnader, jag har haft hyfsat samma roll. Att försöka hjälpa till i båda änder av rinken så man kan vinna hockeymatcher.

Nu blir det ett stjärnfyllt Väsbylag, innebär det en roll lite längre ner i hierarkin för din del?

– Jag spelar så här långt med samma killar som förra året. Vi har ett brett och bra lag, de som är bäst för dagen kommer få spela mest.

Vad säger du om er säsong som gick?

– Jag tycker vi vinner allt utom sista matchen. Det är små marginaler, vi hade dem på rätt sida i Östersund, det vi får dra lärdom är väl att vi får se till att det inte blir lika små marginaler i år.

Vad var det som gjorde att ni föll där i den sista matchen?

– Det kunde gått hur som, i andra pressar vi på och kunde avgjort matchen, så det går inte peka ut något specifikt så, men Kalmar lyckades vinna och det är surt fortfarande.

Många målar upp Väsby som megafavoriter inför kommande säsong. Hur ser du på det?

– Det får de göra, vi har ett mål och det är att gå upp. Vi skulle ljuga om vi sa att vi hade något annat mål.

Hur ser du på era möjligheter att gå hela vägen?

– Jag skulle inte byta med något lag, vi har bra möjligheter att lyckas. Men det är små marginaler och det ska spelas om det med.

Vad ser du som era styrkor?

– Att vi är ett komplett lag. Vi har bra målvaktssida, bra backsida, bra forwardssida och coacherna känns bra, de var med förra och vet vad det handlar om. Så får vi bara ihop allt så ska vi ha väldigt stora möjligheter.

Har ni någon akilleshäl överhuvudtaget?

– Alla lag har styrkor och svagheter, men vi har bara varit på is i tre veckor så det är tidigt att svara på, men vi har ett väldigt bra lag och det ska bli kul att dra igång säsongen.

Hur har du märkt att det blivit nya tränare? Istället för Jussi Salo så har Jesper Kemi och Markus Odén klivit in…

– Det är lite skillnad i spelsätt, men alla ledare har sin filosofi, och mycket som funkade tar vi med oss med, vi kastar inte ut allt. Men alla har sina idéer och det vi försöker jobba in.

På vilket vis kommer vi märka att det är nya tränare?

– Att vi ska ha ännu mer puck än förra året, vi vill bli ännu mer spelförande, att vårda pucken och vara tuffa och tunga att möta. Vi är det fullvuxet och tungt lag och det ska vi utnyttja till vår fördel.

Ni har ettans överlägset tyngsta lag, är det en medveten strategi tror du?

– Du måste flytta på dina kilon med, men vi har ett äldre lag som vet vad det handlar om. Det tror jag är en medveten strategi att vi har spelare som varit med spelat upp lag. Alla är medvetna om målsättningen, det räcker inte med att ha ett bra lag, det är ett hårt jobb som krävs med för att det ska gå hela vägen.

Vilka blir era stora konkurrenter om den allsvenska platsen tror du?

– Jag har dåligt koll på andra lag, men får vi ihop vårat så ser jag också oss som favoriter och att vi går upp. Men det är ett hårt jobb som krävs för att ta oss dit.

Har du någon hälsning avslutningsvis till dina gamla lagkamrater?

– Bara att det ska bli kul att säsongen drar igång igen och att få träffa kompisar runtom i landet igen.

Lämna ett svar