Västra tabelltipset – Nian!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma nia i den västra grundserien.

Mjölby

Placeringar förra säsongen:

Tvåa i division 2 södra A.
Tvåa i södra kvalserien till hockeyettan.

Truppen

Målvakter 2

Simon Zurawski är en rutinerad målvakt som mestadels hållit till i tvåan men som också gjort ett par säsonger med Lejon i ettan. Har kanske dock passerat sitt zenit lite, för några säsonger sedan var han tvåans bästa målvakt, även om han fortfarande håller ok klass. Hugo Kullander blir backup, och han spelade inte på hela förra säsongen, så det känns minst sagt som en chansning.

Backar 2

Kallonen och Thell har producerat bra med poäng i tvåan, men har fortfarande att bevisa att de håller på ettannivå. De har egentligen bara en back med gedigen ettanrutin och det är skridskostarke backen Anton Kellman. Utöver dessa tre så är det backar av tvåanklass.

Forwards 2

David Bremer har visat i flera säsonger att han kan leverera även i ettan. Man värvar även in lite ettanrutin i Samuel Lidström, Dominic Süsskind och Charlie Björlin. Men de har mer varit rollspelare i ettan. Man får nog mer hoppas på att spelare som blir kvar från tvåan som Tom Eriksson, Philip Eriksén, Christoffer Rapp och Edvin Lindquvist kan hitta rätt även i ettan.

Special teams 3

Hade grym statistik i tvåan, nästan 118%! Men nu är det en nivå upp och då blir det tuffare båda att göra mål och försvara sig.

Tränare 2+

Jens Brändström har gedigen hockeyerfarenhet, som damtränare (SM-guld bland annat), juniortränare och seniortränare i ett antal olika länder. Tränade Lindlöven för ett antal år sedan med rätt mediokert resultat dock vilket sänker hans betyg.

Totalt 11+

Kommer få slåss i botten av tabellen, då man i stort sett helt saknar ettanspets.

Västra tabellen

  1. ??
  2. ??
  3. Tranås
  4. Dalen
  5. ??
  6. ??
  7. ??
  8. Forshaga
  9. Mjölby
  10. Falun

Omslagsfoton: Mats Tjernström, Sofie Alexandra Kitteröd, Halland i fokus och Hampus Gliving.

Lämna ett svar