Västra tabelltipset – Trean!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma trea i den västra grundserien.

Tranås

Placeringar förra säsongen:

Fyra i den västra grundserien.
Nia i allettan södra.

Truppen

Målvakter 4-

Har två målvakter av bra ettanklass i Viggo Andrén och Eric Forsberg som lär få turas om. Viggo är är på lån från Frölunda för andra säsongen, och att de vill ha kvar honom ytterligare en säsong visar ju att de tror på honom.

Backar 3+

Har en backsida med bra balans mellan offensiva och mer defensiva backar. Förra säsongens succéspelare Viktor Nilsson Westlund får tillsammans med nyförvärven Markus Magnusson och Martin Skärberg axla det offensiva ansvaret, det löser de bra, men det finns även potential i Filip Forsmark. Samuli Rahikainen, Gustaf Malmkvist och Martin Lindberg är de mer defensiva herrarna, och där tycker jag man fått mest ut av Malmkvist under träningsmatcherna.

Forwards 4-

Har tappat ett par viktiga kuggar i Anders Skoog och Lukas Isaksson, men har också fått in en riktigt spännande spelare i irrationella kanadensaren George Diaco. Dessutom blir poängstarke Pontus Eklöf kvar efter många om och med, och tillsammans med Markus Ruuskanen har man där en spetstrio. Men sedan är det tunt på spets, även om Petter Eklöf kan göra en hel del poäng, och det finns även några riktiga gnuggare som även kan peta i någon poäng i Ivar Arnesson, Erik Brissle, Casper Andersson och Kasper Arwefjäll.

Special teams 3-

Hade 18% i powerplay och 78% i boxplay förra allettan, och nu har man dessutom blivit av med viktiga playmakern Anders Skoog bland annat. Men förhoppningsvis kan Diaco bidra med några powerplaypoäng.

Tränare 4

Phil Horsky är känd för sin succé med Vimmerby under några säsonger, men fick ändå kicken till slut. Det är en tränare med rätt hårda nypor, men kanske det kan vara vad Tranås behöver?

Totalt 18 – –

Har ett genomgående bra lag utan svagheter som säkert kommer vara med i allettan efter jul. Kan Horsky få kollektivet att bli starkare?

Västra tabellen

  1. ??
  2. ??
  3. Tranås
  4. Dalen
  5. ??
  6. ??
  7. ??
  8. Forshaga
  9. ??
  10. Falun

Omslagsfoton: Mats Tjernström, Sofie Alexandra Kitteröd, Halland i fokus och Hampus Gliving.

Lämna ett svar