Så tippar supportrarna den södra ettan!

Nu går jag i mål för min redovisning av hur supportrarna tippar serierna, och jag gör det genom att redovisa hur 13 supportrar tippar den södra ettan.

Trots att man tappat flera av sina tyngsta namn på forwardssidan och har ett klart yngre lag, så är det Troja som är favoriterna hos fansen. Sex stycken har tippat att de kommer vinna serien, vilket är dubbelt så många som de två lag som fått näst flest favorittips. Dock finns det även två som tror att Troja kommer missa allettan.

Favoriterna Troja. Foto: Hampus Gliving, Nybro

Karlskrona är andrahandsfavoriter. De har ett namnstarkt lag som tre stycken tror kommer ro hem grundserien. Men två tror att det blir en floppsäsong och missad alletta till och med.

Kristianstad blev tvångsnedflyttade och kom sent igång med lagbygget. Ändå så är det tre som tror att de kommer vinna grundserien, och alla utom två tror att de löser en allettanbiljett.

Vimmerby har fått bygga på kontinuitet och det verkar som att de gjort intryck. Allt utom två tror nämligen att de kommer lösa en allettanbiljett, ja en håller dem till och med som segrare. Dock så är de inte lika betrodde av alla, en tippar dem faktiskt så långt ner som en åttondeplats.

Nu kommer vi till ett riktigt getingbo runt allettanstrecket. Men med två placeringspoängs marginal så blir det Borås som kniper den femte och sista platsen. Sju av elva har Borås som allettanlag.

Halmstad har en fin tradition av att skrälla, och sex av elva tror att de kommer göra det igen och nå en allettanplats. En tror till och med att de kommer komma tvåa.

Krif är det tredje laget som är inblandad i allettanracet på allvar om man får tro supportrarna. De hamnar bara två poäng efter Borås och på samma poäng som Halmstad. En tror att de blir finfin tvåa, och ytterligare fem tror att de får spela i finserien efter jul.

Det blir ett hopp ner till nästa placerade lag, det är Mörrum som en tror kommer få njuta av spel i allettan efter jul. En tippar dem allra längst ner, men totalt blir de tippade åtta.

Tyringe har hela sju tips på den niondeplats de placeras på av supportrarna. Ingen tror dock att de blir sist.

Siat blir istället nykomlingen Alvesta. 12 av 13 tippar dem längst ner i tabellen, en tippar dem som sjua.

Lämna ett svar