Västra tabelltipset – Tian!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma sist i den västra grundserien.

Falun

Placeringar förra säsongen:

Vann div 2 västra A.
Tvåa i kvalserien till ettan.

Truppen

Målvakter 2

Philip Aldenrud hade en riktigt bra säsong i tvåan och noterades för en räddningsprocent på över 93%. Men nu är det ett steg upp och han har bara en matchs rutin från ettan (med Kumla), så det kommer bjudas på hårdare, träffsäkrare, snabbare och mer dolda skott, vilket kan bli en utmaning. Tyson Brouwer hämtas från tvåan och Söderhamn/Ljusne och har tidigare spelare i lägre serier i Nordamerika.

Backar 2

Filip Hedberg kommer vara den stora stjärnan på backsidan, han kommer få svälja mycket istid. Bakom honom så står Lukas Mååg, Philip Hasselgren och Ibrahim Qufaj på tur i hierarkin, och de behöver fixa omställningen till ettanhockeyn på ett riktigt bra sätt om Faluns backlinje ska hålla.

Patrik Elfsberg är en riktigt vass värvning från lokalrivalen Borlänge. Foto: Mats Tjernström

Forwards 2

Patrik Elfsberg kommer få spela 30 minuter per match och ska bära laget. Utöver honom så har även Oscar Haglund visat att han kan leverera på ettannivå, och brorsan Gustav kanske kan bidra en del med, tillsammans med Melwin Thorsson och rutinerade Mathias Eklund.

Special teams 2-

Hade under 100% förra säsongen trots att man var ett topplag, och man lär inte få det lättare kommande säsong. Nu kommer säkert Patrik Elfsberg kunna bidra en del, men en man gör inget powerplay.

Tränare 2+

Har tidigare tränat Hofors i tvåan och trean innan han inför förra säsongen tog över Falun och tog upp dem direkt. Det ska bli spännande att se hur snabbt och bra han kan få laget att anpassa sig till ettanspelet.

Totalt 10+

Västra tabellen

  1. ??
  2. ??
  3. ??
  4. Dalen
  5. ??
  6. ??
  7. ??
  8. Forshaga
  9. ??
  10. Falun

Omslagsfoton: Mats Tjernström, Sofie Alexandra Kitteröd, Halland i fokus och Hampus Gliving.

Lämna ett svar