Så tippar supportrarna norra ettan!

I facebookgruppen ”Hockeyettansupportrar” så har supportrar i fem dagar nu fått chansen att tippa hur den norra ettan slutar. Det var rätt intressanta tips från de elva som tippat, men där i alla fall jag lyfte lite på ögonbrynen om vilket lag som kommer trea.

Den stora favoriten är Hudiksvall, som hela åtta stycken håller som favorit. De andra tror att de kommer tvåa eller trea, så de får bära favoritskapet denna grundserien.

Andrahandsfavorit är Boden. Två stycken tror att de till och med kommer vinna, och samtliga utom en (som tippar dem trea) håller dem som topp två. Mycket talar med andra ord om en toppstrid mellan Hudiksvall och Boden.

Sundsvall tippas kanske lite överraskande som trea, före Piteå. En tror till och med att de ska ta hem grundserien, och samtliga är överens om att de kommer spela allettan efter jul.

De har tappat en hel del rutin, och då tappar de också i förtroende. Piteå tippas visserligen till allettan av alla, men först på en fjärdeplats.

De flyttas till den norra ettan, och får trots den flytten finna sig i att vara allettantippade. Sju av elva tror de kommer ta sig till en allettan, medan fyra tror att de missar, men då med rätt liten marginal.

Kalix kommer vara första förloraren om tipsen slår in. Tre tror att de kommer knipa den sista allettanplatsen, men det räcker inte då åtta tror att de missar.

Kiruna har svagt förtroende, de är med rätt klar marginal utanför topp fem. Ja en tror till och med att de kommer sist!

Nykomlingen Clemensnäs tippas ändå hyfsat högt upp, före både Vännäs och Örnsköldsvik. En tror till och med att de ska nå allettan, men en annan tror att de blir sist.

Vännäs kommer få kampas med Örnsköldsvik om sistaplatsen om supportrarna får rätt. En tror dock de kan komma så högt som sexa, men fyra tror att de kommer sist.

Sist av alla tippas Örnsköldsvik. Dem håller dem som det svagaste laget, medan tre tror att de kan komma på en hyfsad åttondeplats.

Lämna ett svar