Östra tabelltipset – Tvåan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma tvåa i den östra grundserien.

Visby

Placeringar förra säsongen:

Tvåa i den östra grundserien.
Sexa i den södra allettan.
Ut i kvartsfinal mot Karlskrona med 3-2 i matcher.

Truppen

Målvakter 4+

Filip Lindblad är en toppmålvakt i ettan som kan vinna matcher på egen hand. Det är nästan märkligt att han inte fått chansen i allsvenskan ännu. Sebastian Andersson är dock ett betydligt osäkrare kort, och Visby håller nog alla tummar för att inte Lindblad skadar sig.

Backar 3+

Har bara sex backar under kontrakt, men det finns ändå några fina backar bland dem. Olle andersson kommer från en fin säsong och utvecklades till en stark tvåvägsback, och väldige Robin Liljekvist kommer passa bra in med Visbys fysiska spel. Dessutom finns rutinerade backen Fredrik Sandberg och några yngre killar med potential. Men nog skulle man behöva ha in en rutinerad pjäs till!

Forwards 4

Har en stark centersida i Elias Lindström, Anton Johansson, Adam Lidström som spetsar. Dessutom hårt jobbande yttrar som även kan göra poäng i nyförvärven Karl Påhlsson, Melker Iversen, Lucas Jidenius och spännande Adam Harrysson Karlsson. Dessutom finns en potentiell sniper i Nils Bolin och Simon Hansson kan också få axla en del poäng.

Visby lär utmana på allvar i vinter. Foto: Anna Engström, Mariestad

Special teams 4-

Hade ett starkt boxplay säsongen som gick med 84%, men powerplay var lite svarare med knappt 18. Men det finns potential att förbättra framför allt powerplaystatistiken med tanke på alla fina nyförvärv.

Tränare 4+

Hans Särkijärvi har rutin så det räcker och blir över, och normalt så har han haft bra facit i slutspel. Men Visby åkte ut redan i första slutspelssteget förra säsongen och även under seriespelet så var det ömsom vin ömsom vatten.

Totalt 19++

Ett klart vässat Visby ska kunna utmana hårdare kommande säsong. Man har tre starka lagdelar och en bra tränare. Men någon spets till på backsidan så ser det riktigt bra ut.  

Östra tabellen

  1. Väsby
  2. ??
  3. ??
  4. ??
  5. ??
  6. ??
  7. Wings
  8. ??
  9. ??
  10. ??

Omslagsfoton: Halland i fokus och Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar