Boden förlorade men vann och Lindlövens bästa match

Boden förlorade dagens match mot Kiruna med 3-2 efter sudden men vann ändå DM då man plockade sju poäng mot Kirunas fem. Men matchen som sådan var det nästan Kiruna som imponerade mest i, jag tycker de var det lag i DM som SPELAT bäst hockey.

Det märktes det var sega ben och lite trötta huvuden i dagens match då det var rätt grinigt och tempot var kanske inte det högsta. Det gjorde att Boden som normalt checkar högt och får långa tryck inte riktigt kom tillräckligt nära så man fick fast Kiruna riktigt. Samtidigt spelade Kiruna bättre, med ett fint passningsspel kunde s hitta förbi Bodens höga press, och det fortsatte egentligen över hela isen. Kiruna utnyttjade varandra på ett bättre sätt och lätt spelaren med fart få pucken. Boden åkte mer och höll i pucken och tog för lång tid på sig att leverera och när det väl gjordes så var det svag precision.

Nu låter det som att Kiruna dominerade matchbilden, och det är att överdriva. Lagen turades om att föra spelet, och även om Kiruna kanske hade lite mer puck och skapade lite fler lägen så var det en jämn match. Boden var hela tiden lite tyngre, men Kiruna blev rappare genom att låta pucken gå. En riktigt trevlig bekantskap, och detta var något jag hoppas att Kiruna kan bygga vidare på.

Edit: En sak till kom jag på. Kiruna punktade backen i sitt boxplay, och lät övriga spelare spela 3 mot 4. Det har jag nog aldrig sett tidigare!

***

Jag har också sett matchen Lindlöven-Huddinge, en match Lindlöven vann rättvist med 3-1. Det var kanske inte någon direkt välspelad historia, utan väldigt mycket kamp och få passningar i rad till rätt adress. Men ju längre matchen led desto mer ordning fick i alla fall Lindlöven på spelet och i tredje perioden höll man rätt hårt i taktpinnen. Lindlöven var det tyngre laget och lyfte som sagt var passningsspelet mer och mer, och då hade Huddinge hade svårt att riktigt komma loss då man hade svagt passningsspel, så var 3-1 helt i sin ordning. Jag har sett någon hel och delar av någon match med Lindlöven och det känns som att Lindlöven är på väg att hitta mer och mer rätt, detta var deras bästa insats jag sett.

Vad gäller Huddinge så var detta första matchen jag såg med dem, och det finns sannerligen att jobba med. Man spelade alldeles för lite som ett lag, det blev soloåkningar och när passningarna kom satt de sällan på bladet. Lite förvånande kan jag tycka med så många spelskickliga forwards i laget.

Lämna ett svar