Så tror supportrarna att västra ettan slutar

I facebookgruppen ”Hockeyettansupportrar” så har supportrar i fem dagar nu fått chansen att tippa hur den västra ettan slutar. Det var rätt intressanta tips från de nio som tippat, där det båda fanns förväntade toppkandidater men också en skräll.

Så här såg det ut när jag sammanställde tipsen för den västra ettan:

Som ni kan se så finns det en klar favorit: Mariestad. Sju av nio tror att Mariestad kommer vinna den västra ettan, medan en tippar dem tvåa och en femma.

Det är betydligt jämnare kamp om andraplatsen. Men med knapp marginal så kniper ändå Skövde andrahandsfavoritskapet. Alla tippar att de kommer att nå allettanspel, men vanligaste tipset är att de kommer att komma trea, det är det fem som tippar. Men det finns också två som tippar dem som just tvåa och två som tippar dem som femma.   

Som tredjehandsfavorit hittar vi Tranås, slaget med ynka två placeringspoäng av Skövde. En tror att de ska vinna västra ettan, medan två tror att de kommer missa allettan och placerar dem som sexa. Vanligaste tipset är dock tvåa och fyra, med tre stycken vardera.

Klar fyra är Dalen. De tippas allt mellan andra och sjundeplats, men det är rätt jämnt utspritt mellan dessa placeringar.

Surahammar kommer att knipa femteplatsen som supportrarna får rätt. En tror till och med att de vinner västra ettan, medan den vanligaste placeringen är sexa.

Första lag att missa allettan är Forshaga. Den mest optimistiska tippar dem så högt som tvåa och det är fem som tror att de kommer lösa en allettanplats. Men fyra tror det inte, vilket fäller dem.

Först på en sjundeplats hittar vi Lindlöven, slagen med en totalplacering av Forshaga. Två tippar dem dock så högt som en tredjeplats och två som fyra, men det räcker alltså inte till.

Borlänge har två som tror att de kommer spela allettan, en tror till och med att de kommer trea. Men merparten har dem runt en åttondeplats, vilket de alltså tippas som.

Den bästa nykomlingen tippas Mjölby bli. Men de flesta tippar dem sist (3 st) eller näst sist, och då hjälper inte en sjunde och en åttondeplats till att placera sig högre.

I botten hamnar Falun, det tror hela sex av de nio tipparna. Två tippar dem näst sist, och en tror att de kan nå en åttondeplats.

Lämna ett svar