Maratonet fortsätter: Visby skrällde, Piteå besvikelse!

Lördagshockeymaratonet fortsätter för min del och nu har jag sett tre nya matcher att delge mina tankar kring.

Den första matchen är Kalmars möte med Visby, en match jag trodde att Kalmar skulle ta hem väldigt komfortabelt med tanke på att Visby igår förlorade med hela 5-0 mot Krif. Men det blev långt ifrån komfortabelt för Kalmar, för när matchen summerades så var det Visby som hade vunnit med 2-1 efter straffar!

Det var inte orättvist heller, i alla fall inte om man ser till de första två perioderna. För så länge Visby orkade så var de minst lika bra som Kalmar. De spelade sig med bra och precisa pass förbi Kalmars checkingspel och kunde på så sätt vända gång på gång och skapa rätt bra chanser. Men det var inte bara spelvändningar man förlitade sig på, man etablerade också rätt ofta lite längre anfall med bra rörlighet och skifte av positioner. Det var bara en starkt spelande Alexander Hellnemo som räddade Kalmar från fler puckar i baken.

I egen zon så höll Visby Kalmar rätt bra stången, men visst skapade Kalmar en del. Men längst bak stod Filip Lindblad på huvudet och radade upp fina parader. Speciellt i den tredje perioden där Visby gick lite på knäna, fullt naturligt med tanke på att de spelade match igår. Men höll ut gjorde man och sedan kunde man avgöra på straffar, deras första seger på försäsongen, och den kommer säkert betyda mycket för dem.

***

De andra två matcherna var från dagens DM i Norrbotten. Dels matchen mellan Piteå-Kiruna, dels matchen mellan Boden-Kalix.

Jag tyckte Piteå såg rätt bra ut i deras möte med Boden, men jag blev inte lika exalterad av deras insats mot Kiruna. För där var det lite överraskande Kiruna som mestadels höll i taktpinnen, medan Piteå såg väldigt tama ut. Piteå hade svårt att komma till klara målchanser, man hamnade mycket på utsida och man var överlag inte några längre stunder i Kirunazonen. Då hade Kiruna enklare för att få till långa anfall och att skapa målchanser då de spelade betydligt rakare. Att de ledde med 3-1 långt in i tredje var helt i sin ordning. Men tack vare några sämre Kirunaminuter i slutet så kunde Piteå hämta in till 3-3, fast Kiruna kunde ändå vinna till slut efter straffar.

***

Den sista matchen var som sagt var Boden-Kalix och där kändes Boden som ett nummer större i stort sett hela matchen. Man spelade mer strukturerat, man var tyngre och hängde ihop på ett annat sätt än ett rätt fladdrigt Kalixlag. Kalix vägde lite för lätt, de få gånger man ändå kom till lägen så var det oftast med sin fart, men Bodenmålvakten Hugo Haas storspelade och räddade allt. Men den absoluta majoriteten av puckinnehavet, anfallsspelet och målchanserna stod Boden för. De malde ner Kalix och hade läge för att göra fler mål än de tre man gjorde. Nu ser man ut att äntligen få vinna DM, om nu inte Kiruna skräller mot dem i sista matchen.

***

Till sist lite rapporter från andra matcher jag inte sett, då de inte sändes.

Tyresö/Hanviken-Falun 4-1

Nykomlingen Falun, utan sin stjärna Patrik Elfsberg, hade inget att sätta emot Tyresö/Hanviken som vann utan att förta sig.

Halmstad-Troja 2-3 e str

Halmstad tog en tidig 2-0-ledning på ett Troja som satt kvar i bussen. Men Troja kunde hämta ikapp i tredje perioden och sedan vinna matchen.

Omslagsfoto: Anna Engström

Lämna ett svar