Stabilt Boden, uddlöst KHK och Tranås på g!

Jag var tyvärr upptagen igår kväll med släktkalas vilket gjorde att jag inte kunde se någon match lice. Men under natten så kunde jag se en match, och idag så har jag sett två, allt för att få en bättre bild av var lagen står och för att sedan kunna förmedla min syn till er läsare. De tre matcherna jag sett var Piteå-Boden, Tingsryd-Karlskrona och Tranås-Nyköping.

Om vi börjar med matchen Piteå-Boden så var det inte någon träningsmatch, utan det var en match i det pågående distriktsmästerskapet. Och det var en riktigt bra match måste lag säga, mellan två lag som verkligen försökte spela metodiskt och efter tydliga linjer, i bra tempo och mycket fysik. För det smällde verkligen i närkamperna, det märktes att det var två lag som gärna delade ut en extra smäll på trätobrodern.

Tyvärr så kunde jag inte se de första minuterna då det inte fanns med i reprisen, men av det jag kunde se av den första perioden så var det Piteå som hade den första dryga halvan av perioden. Men hade långa anfall där man malde ner Boden, framför allt i de powerplay man fick, där man såväl träffade stolpen som missade öppet mål. Men allt eftersom perioden gick så åt sig Boden in i matchen, man jämnade ut spelet och kunde också ta ledningen efter att Piteås backar gjort en riktigt groda och båda tjurrusat rakt ut på en Bodenback i ena sarghörnet, vilket gav fri gata framför mål där en Bodensare kunde kliva in och sätta 0-1. Tyvärr sändes matchen utan kommentator och bildkvaliteten och otydliga siffror gjorde det svårt att se vem som gjorde målet.

I den andra och tredje perioden sedan så var det Boden som hade ett litet grepp, framför allt spelade man otroligt stabilt defensivt, och man bjöd inte på några misstag för Piteå att utnyttja. Även Piteå gjorde det bra defensivt större delen av tiden, och det var överlag rätt få målchanser, men det var ändå Piteå som bjöd på några grodor och då kunde Boden i den sista perioden göra såväl 0-2 som 0-3 efter att Piteåspelare ramlat. En seger som alltså ändå måste ses som rättvis, Boden var det något mer konsekvent spelande laget och bjöd som sagt var inte på någonting.

Annars försökte lagen spela rätt likt, med hög press och försökt till snabba omställningar, dock trumfade den defensiva strukturen offensiven den absoluta majoriteten av gångerna.

***

Jag har också sett Tingsryd-Karlskrona, en match som slutade 5-0 till Tingsryd, vilket rätt väl speglade matchbilden. Jag tycker ändå inte Karlskrona spelade särskilt illa defensivt, man var rätt starka i man-manspelet och lyckades oftast hålla Tingsryd på utsidan. Men problemet var att man i stort sett bara var i egen zon. De egna anfallen var lätträknade och fram tills man fick ett powerplay i slutminuterna hade man bara skapat två bra målchanser för egen del. Man orkade knappt lyfta upp spelet överhuvudtaget, och när man väl gjorde det så hamnade man på utsidan hela tiden. Det påminde om det impotenta KHK från förra säsongen, där man hade svårt att skapa målchanser och i förlängningen mål. Nu är Tingsryd allsvenska och det är en träningsmatch, men man måste kunna kräva mer av ett topplag i ettan. Det vimlar av offensiv spets i Karlskronas trupp, men ingen av dem klev riktigt fram och tog den obekväma vägen in på mål, och ärligt talat så hade man inte mycket puck mot mål överhuvudtaget. Det måste till mer krig för att göra mål!

***

Till sist några ord om matchen jag redan vloggat om, men då flera uttryckt att de hellre läser än ser på vlogg så blir det några skrivna ord om Tranås-Nyköping med.

Tranås startade matchen i ett virvlande tempo, och Nyköping verkade helt tagna på sängen av ett Tranås som sköljde över dem. Nyköping tappade puckar, sprätte puckar, satte varandra i skiten och Tranås kunde käka upp Nyköpingsspelarna, och snabbt återerövra pucken när Nyköping var oorganiserade och på så sätt skapa läge efter läge i den röda zonen (skottsektorn). 1-0 kom på så sätt, och snart även 2-0 genom en stark individuell prestation av George Diaco som rundar sin back och lägger in pucken i första krysset.

Men när Nyköpings första chock lagt sig och man fick chansen att spela powerplay så kom 2-1 och senare även 2-2, och efter det var det en rätt jämn match, även om Tranås kändes lite snabbare, lite tyngre och att det blev 4-2 var helt i sin ordning. Men det var en fartfylld historia mellan två lag som spelade rätt lika. De checkade högt, satte bra fart på grejerna, hade ett stundtals rätt bra passningsspel. Känslan är att det är två lag som verkar lite på g, framför allt kanske Tranås då som var det lite vassare laget.

Lämna ett svar