Östra tabeltipset – Trean!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma tvåa i den östra grundserien.

Tyresö/Hanviken

Placeringar förra säsongen:

Femma i den östra grundserien.
Fyra i allettan norra.
Ut i kvartsfinalen mot Sundsvall med 3-1 i matcher.

Truppen

Målvakter 4

Blott 19 år gamle Carl Lidö fick ett stort genombrott säsongen som gick när han fick chansen i allettan och fick storfina 93,5 i räddningsprocent. Hur fixar han de större förväntningarna nu säsong två? Viktor Lundahl är en helt backup, fast nog lär Lidö vara förstavalet i vinter?

Backar 4-

Har tappat ett några tunga pjäser i Emil Georgsson, Oscar Lundin och Edvin Hammarlund, men ersättarna är inte så tokiga. Erik Palm var Visbys lagkapten och duktig i båda riktningar, och Filip Pilö och Alexander Andersson är två starka offensiva kort, medan Segeltorpsvärvningen Daniel Ohlsson är starkare defensivt. Kvar finns stabila pjäser som Ivar Sjölund, Pelle Carlsson och Ludwig Almgren.

Forwards 3+

Blir av med sin starka förstakedja i Mattias Sundsberg, Joel Thulin och Fredrik Schlyter, och ersättarna är inte lika beprövade, även om det finns potential i killar som Isak Dahlin, Eric Eljas och Filip Karlsson Tägtström. Dessutom har man fått in ett par nyttiga rollspelare i Tim Kämpeberg och Sebastian Frantz. Spets finns också kvar i form av David Karlström, och det gör att man ändå kan vara rätt nöjda med offensiva lagdelen.  

Special teams 4-  (19+88 107,82)

Hade ett grymt boxplay allettan som gick, med över 88%. Powerplay var inte mer än godkänt (19%), men jag tror att man ändå kan hålla dessa siffror och det är bra.

Tränare 3+

Anders Hultin har en hel del rutin som tränare, redan 89/90 gjorde han sin första säsong. Sedan dess har han tränat i allsvenskan en säsong, varit assisterande i elitserien, men även på ettannivå. Men främst har han tränat juniorer. Säsongen som gick lyckades han föra Tyresö/Hanviken till en fin fjärdeplats i allettan, deras främsta notering på en himla massa säsonger.

Totalt 18

Har inga svagheter, men saknar den där riktiga spetsen som kanske Visby och Väsby har.

Östra tabellen

  1. Väsby
  2. Visby
  3. Tyresö/Hanviken
  4. ??
  5. ??
  6. ??
  7. Wings
  8. ??
  9. ??
  10. ??

Omslagsfoton: Halland i fokus och Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar