Östra tabelltipset – Nian!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma nia i den östra grundserien.

Enköping

Placeringar förra säsongen:

Nia i den östra grundserien.
Sjua i den norra vårettan.

Truppen

Målvakter 2-

Emil Jansson gjorde det visserligen bra i grundserien säsongen som gick, men i vårettan så tappade han det mesta och hamnade på 86,13 i räddningsprocent. Inte den där stabila förstamålvakten man önskar riktigt. Martin Örtengren plockas upp från egna juniorled, och får vara med och se och lära-

Backar 2+

Wilmer Lindblad och Robin Nilsson är spelarna som ska leda backsidan, det är två backar av bra ettanklass. Vid sidan av dessa både så är Mattias Eklund och Adam Wagner två backar som kan komplettera dem med att ta det defensiva jobbet. Men i övrigt är det tunt.

Forwards 2

Daniel Andersson och Tobias Smids är rutinerade rävar som kommer få leda laget. Även Tobias Smids, Viktor Burman och Tim Friberg finns det potential i, och det ska bli spännande att se om egna produkten Leo Krantz kan få ett genombrott. Men saknar egentlig spets.

Special teams 2

Hade svaga 91% i norra vårettan, och det finns inget som tyder på att det ska bli mycket bättre kommande säsong.

Tränare 2

Jonas Norgren går in på sin andra säsong som huvudtränare för Enköping, och han har en del rutin men fick det inte att lyfta förra säsongen.

Totalt 10

Saknar spets och saknar även lite bredd. Det blir bottenplacering för Enköping också denna säsong.

Östra tabellen

  1. Väsby
  2. Visby
  3. Tyresö/Hanviken
  4. ??
  5. ??
  6. ??
  7. Wings
  8. ??
  9. Enköping
  10. ??

Omslagsfoton: Halland i fokus och Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar