Norra tabelltipset – Nian!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma fyra i den norra grundserien.

Vännäs

Placeringar förra säsongen:

Åtta i norra grundserien.
Nia i norra vårserien.
Tvåa i norra kvalserien till hockeyettan.

Truppen

Målvakter 3+

Inlåningen av NHL-draftade Melker Thelin är givetvis en riktig jackpot för Vännäs. Där får man en trygg målvakt som kan vinna matcher åt laget. Men ungdom betyder ofta lite mer upp och ner i prestationerna, och det råder givetvis en viss osäkerhet kring om han kommer spela allt eller om han kommer återkallas till Björklöven. Dennis Westergård är en helt ok backup.

Backar 2+

Det finns fem backar jag tycker är värda att lyfta fram. Marwin Wedenmo är en ung backtalang som gjorde en bra säsong med Vännäs förra säsongen. Tegvärvningarna William Wellén och Isak Sandström blir också nyttiga. Wilhelm Ytfeldt har sprutat in poäng i tvåan och har fått mycket lovord av de som sett honom. Och till sist den välväxte Robin Eriksson som tillför nyttig fysik och rutin från ettanspel.

Tar unge talangen Marwin Wedenmo ett kliv till kommande säsong? Foto: Oliver Åström, Kalix

Forwards 2

Det finns en trio som sticker ut i positiv bemärkelse. Oscar Frestadius har under flera år bevisat att han levererar bra på hockeyettannivå, och Filip Bergsdorf och Felix Hälldahl gjorde ändå ok med poäng i Vännäströjan säsongen som gick. Kanske kan Helmer Oskarsson också få ett genombrott. Men i övrigt rätt grått.

Special teams 2

Noterades för 92 i special teams förra säsongen, men med en starkare målvakt så kan det lyfta några procent skulle jag tro.

Tränare 1

Lucas pappa Peter Wallmark tar sitt första huvudtränarjobb för seniorer, och har inte heller spelat något på seniornivå själv.

Totalt 10++

Ett klart snäpp vassare än förra säsongen, detta lag kan mycket väl hänga kvar i ettan.

Norra tabellen

  1. ??
  2. ??
  3. Piteå
  4. Sundsvall
  5. ??
  6. ??
  7. Kalix
  8. ??
  9. Vännäs
  10. Örnsköldsvik

Omslagsfoton: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar