Södra tabelltipset – Sjuan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma sjua i den södra grundserien.

Halmstad

Placeringar förra säsongen:

Fyra i den södra grundserien.
Sjua i allettan södra.
Ut i kvartsfinal mot Väsby med 3-0 i matcher.

Truppen

Målvakter 4+

Jacob Crespin är en målvakt av hög ettanklass och kommer antagligen få stå allt, det gjorde han säsongen som gick med den äran. Adam Ahnberg hade ingen kanonstatistik i tvåan säsongen som gick utan blir mest en andra målvakt vid träningar.

Jacob Crespin kommer få stå mycket även i vinter.

Backar 3-

Väldige Jonathan Lundgren fick ett stort genombrott förra säsongen och kommer betyda mycket för laget. I övrigt är det mycket arbetare i vingården, kompetenta ettanbackar, men laget saknar en spelskicklig back som kan bidra med bra uppspel och agera powerplayback. Dessutom är backsidan tunn, bara sex backar plus en artonåring som lyfts upp från de egna juniorleden.

Robin Dahse blev kvar efter långa funderingar. Foto: Halland i fokus

Forwards 3+

Robin Dahse finns kvar, en riktig fältherre och otroligt viktig för laget, och en av få man kan räkna med stark poängleverans ifrån. Victor Gagic kan göra en del ihop med att leverera attityd, och Victor Bernhardtz och Albin Blomberg har potential. Men övrig spets har lämnat och det återstår mer grovarbetare.

Special teams 2

Saknar en powerplayback vilket hämmar deras numerära överläge, och även boxplay var en akilleshäl förra säsongen. Och det finns inga nya som kommit in som ser ut att kunna lyfta spelformen heller.

Tränare 4-

Jens Berggard är en rutinerad herre som fick kliva in när Fredrik Johansson lämnade nära säsongsstart inför förra säsongen. Han fick dock bra fason på laget, och man gick hela vägen till slutspel.

Totalt 16

De överraskar gång på gång, men årets Halmstadsbygge är svagare än någonsin, och någon ände på att överprestera måste det väl ändå finnas?

Södra tabellen

  1. ??
  2. ??
  3. Troja
  4. Vimmerby
  5. ??
  6. ??
  7. Halmstad
  8. Mörrum
  9. Tyringe
  10.  Alvesta

Omslagsfoton:  Halland i fokus, Hampus Gliving (Nybro) och Fredrik Svensson (Kristianstad).

Lämna ett svar