Tabelltipset västra – Sjuan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma sjua i den västra grundserien.

Borlänge

Placeringar förra säsongen:

Åtta i västra grundserien.
Vann norra vårettan.
Ut i kvartsfinal mot Mariestad med 3-0 i matcher.

Truppen

Målvakter 3

 Oliver Norgren nådde inte upp till några högre höjder under grundserien, men steppade upp rejält till vårettan och var endast slagen av Tegs Melker Thelin då. Kan han leverera från start denna säsong? Som backup återfinner vi unga Emil Ranehamn, som dock inte håller samma klass.

Backar 2+

Har en riktigt lovande ung back i Adam Bäckehag, han kommer få massor med istid. Även Emil Danerhag och Henning Rothsten är backar som blir kvar och som man kommer bygga backsidan kring. Nyförvärven Elias Lustig och Oscar Kellerstam är de nya som ser intressantast ut.

Forwards 2+

Den sena värvningen av Patric Colton var värdefull, då kan Casper Östberg och Marcus Kivelä Carlzon få lite avlastning som poänggörare. Borlänge hoppas också få utveckling på killar som William Danielsen och Jesper Fastesson. Bröderna Blank och Leon Cadei gör att Borlänge kan bli jobbiga att möta.

Special teams 3

Hade visserligen fina 112% i special teams i vårettan, men det är en enklare serie och sedan dess har man tappat många viktiga pjäser, både offensivt och defensivt. ,

Tränare 3

Stefan Gustavsson har haft en otacksam roll där han fått en ständigt mindre börs att handla spelare för, och i förlängningen svårigheter att kunna bygga ett lag med kontinuitet. Men han har ändå gjort det bra, och förra säsongen var riktigt svag i grundserien, men han fick ändå laget att lyfta sig rejält och vinna vårettan, det var starkt.

Totalt 13++

Ett åderlåtet Borlänge, det blir till att försöka bygga upp ett nytt lag igen vilket kan ta tid.

Västra tabellen

  1. ??
  2. ??
  3. Tranås
  4. Dalen
  5. ??
  6. ??
  7. ??
  8. Forshaga
  9. Mjölby
  10. Falun

Omslagsfoton: Mats Tjernström, Sofie Alexandra Kitteröd, Halland i fokus och Hampus Gliving.

Lämna ett svar