De sista pusselbitarna

Nu är det mindre än två veckor kvar till seriepremiären och de flesta lagen har redan sett om sitt hus och står med färdigbyggda trupper inför första nedsläppet. Men några har jagat spelare hela vägen in på mållinjen, och i detta inlägg tänkte jag syna senaste veckans värvningar till ettanklubbarna.

Patric Colton (F) till Borlänge från Alleghe

Borlänge har haft dåligt med offensiv spets i laget, och man har dessutom stått med ett väldigt orutinerat lag. Därför jhar en rutinerad pjäs som kan stå för poäng varit prioriterad för Dalalaget. Och i Patric Colton tror man sig ha hittat rätt. Patric har gjort lite drygt en halv poäng per match under sina säsonger i ettan med Lejon och Kumla, men senaste säsongen spelade han i italienska andraligan där han gjorde 24 poäng på 22 matcher. Med det vann han den interna poängligan. En spelskicklig center som är trygg med pucken.

Gustav Karlsson (F), till Vimmbery från Nybro

19-årige Gustav Karlsson har två framgångsrika säsonger med Örebros juniorer, och skulle egentligen spelat för Nybro, men trots att han gjort två mål för laget under försäsongen så fick han inget kontrakt. Så då passade Vimmerby på att signa Gustav, en spelare som mycket väl kan bli ett riktigt utropstecken i vinter. Fick spela ytter i Nybro, men är egentligen en center utrustad med ett bra skott och som är trygg med pucken.

Jesper Ylivainio är tillbaka i Bodentröjan.

Jesper Ylivainio (F), till Boden från Piteå

Jesper Ylivainio kom femma i hela ettans poängliga förra säsongen med 45 poäng på 33 matcher. 26-åringen har rutin från spel i allsvenskan bland annat, och kommer vässa lagets offensiv ordentligt. Det verkade länge som han inte skulle få kontrakt med Boden, men till slut föll bitarna på plats. Speedig, puckskicklig, bra skott.

Melvin Krause (F), till Mörrum från Strömsbro

En attitydspelare som alltid spelar med mycket hjärta ute på isen. Så det är snarare en gnuggare än en poängspelare som Mörrum fått in.

Mike Sjöberg (G), till Segeltorpp från Nittorp

Segeltorp har saknat spets i alla lagdelar egentligen, och även om Mike Sjöberg kanske inte är en klassmålvakt så är det ändå en klar uppgradering jämfört med tidigare målvakter, så en bra värvning.

David Otter (G), till Nyköping från Surahammar

Nyköping hade redan ett högklassigt målvaktspar, men när Sebastian Wagner långtidsskadade sig så kunde Nyköping knyta till sig en minst sagt fullgod ersättare i David Otter. Otter var en av orsakerna till Surahammars lyft de senaste säsongerna och kommer bli ett bra komplement till Daniel Fahlström.

Tim Bothén (D), till Visby från Kalmar

Visby har varit på jakt länge efter en klassback att stärka upp sin akilleshäl, backsidan, med. I Tim Bothén har de gjort en riktigt bra värvning, en allroundback som behärskar alla moment i backspelet. Detta höjer Visbys aktier en del.

Lämna ett svar