Östra tabelltipset – Tian!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma tia i den östra grundserien.

Segeltorp

Placeringar förra säsongen:

Tia i den östra grundserien.
Åtta i den södra vårettan.

Truppen

Målvakter 1

 Har hela fyra målvakter under kontrakt, men det är målvakter av tvivelaktig ettanklass. Den som jag håller främst ändå är sena nyförvärvet Mike Sjöberg, en målvakt som gjort det bra i tvåan, främst med Grums.

Backar 1

Sex av åtta backar är förstaårsseniorer, och Har endast två backar som inte är förstaårsseniorer, och fyra av dem kommer inte ens från den högsta juniorligan. De två som gör det kommer från en undanskymd roll i Djurgårdens juniorer. Det är med andra ord inga riktigt stora löften. De två som har en seniorsäsong bakom sig är Victor Eriksson, som hämtas in från tvåan, och Otto Humble, som trots att han är ett år äldre ändå spelat juniorhockey i Nordamerika. Det är med andra ord ett oerhört oprövat manskap i Segeltorps bakre led.

Forwards 1

Det är väldigt ungt även på forwardssidan, hela 8 stycken är förstaårsseniorer. Axel Blom och Elliot Edman känns ändå lite spännande, de kommer från Nationell och har gjort en del poäng där. De med mest rutin är 23 år, och Simon Delden är kanske ”stjärnan” i laget, han har en del hockey i sig och Adam Björklund kan säkert få en stor roll. Men det är inte ettannivå heller på forwardssidan.

Special teams 1

Nu är jag kanske hård, laget hade ändå nästan 98% i special teams säsosngen som gick. Men det var med spelarna man hade då, nu har de sju främsta poänggörarna lämnat och 12 av de 14 främsta, och ingen ny spets har värvats in. Det blir svårt att få några högre siffror med så tunt lag.

Tränare 1

Daniel Pettersson gör sin första säsong som tränare överhuvudtaget. Enligt eliteprospects så gjorde han en säsong i fyran som spelare, 2010/2011.

Totalt 5

Saknar allt vad spets heter, ettans klart svagaste lag. Historiskt svagt?

Östra tabellen

  1. Väsby
  2. Visby
  3. Tyresö/Hanviken
  4. ??
  5. ??
  6. ??
  7. Wings
  8. ??
  9. Enköping
  10. Segeltorp

Omslagsfoton: Halland i fokus och Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar