Södra tabelltipset – Åttan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma trea i den södra grundserien.

Mörrum

Placeringar förra säsongen:

Sjua i södra grundserien.
Sjua i södra vårserien.

Truppen

Målvakter 3

Martin von Schoultz kom till Mörrum inför förra säsongen och fick förtroende direkt och förvaltade det på ett bra sätt med nästan 91 i räddningsprocent. Luois Ingvordsen är ett mer oskrivet kort, han kommer från danska ligan där han inte gjorde mer än åtta matchen förra säsongen med ett ganska svagt facit.

Backar 2-

Hugo Lindman Gustafsson, bröderna Brahm och Isak Ask är spelarna med ettanrutin från förra säsongen, och utöver dessa ser det ungt, oprövat och faktiskt väldigt svagt ut. Och utöver Lindman Gustafsson så är det inte heller några backar av högre kvalitet, så backsidan känns väldigt svag.

Forwards 3

Markus Paulsson är lagets stora stjärna och härförare, han kommer vara otroligt viktig för laget. Men visst finns det några andra namn att lyfta fram. Adam Bäckstrand är ett riktigt bra nyförvärv och skickliga Khalid Ibrahim och Mattias Kemppi blir kvar. Dessutom känns värvningen av Arvid Kruuka riktigt spännande. Så två rätt vassa enheter lär man kunna mönstra, så får övriga ta roller i lägre hierarkier.

Special teams 3

Hade starka 107,44% förra säsongens våretta, då var det dock svagare motstånd. Men runt 100 borde inte vara omöjligt att hamna på.

Tränare 2

Rickard Melkersson gjorde sin första ettansäsong som huvudtränare när han tog över ett krisande Mörrum i februari. Det är med andra ord ett väldigt oprövat kort, men han har ändå några säsonger som tränare för lag längre ner.

Totalt 13-

Backsidan är akilleshälen som gör att det blir svårt att sikta särskilt högt. Men övriga lagdelar ser så pass starka ut att man bör kunna undvika den absoluta botten.

Södra tabellen

  1. ??
  2. ??
  3. Troja
  4. Vimmerby
  5. ??
  6. ??
  7. ??
  8. ??
  9. Tyringe
  10. ??

Omslagsfoton:  Halland i fokus, Hampus Gliving (Nybro) och Fredrik Svensson (Kristianstad).

Lämna ett svar