Dålig inställning och imponerande!

Till dagens lilla krönika har jag sett två matcher, Skövde.Mariestad och Tyringe-Kristianstad, och det var två bortalag som uppträdde på helt olika sätt. För medan Mariestad gjorde en riktigt usel insats, så imponerade Kristianstad stort.

Jag tänkte faktiskt vara lite lat idag, och återanvända mitt matchreferat från Mariestads hemsida, för den beskriver så som jag upplevde lagets insats.

Det var ett lag som var redo för match, ett annat som verkade tro att det skulle vara ett träningspass med oldboys. Tyvärr för Boisfans som letat sig till Billingehov så var det Mariestad som glömt allt vad attityd, inställning och offervilja hemma. Att Skövde vann matchen med bekväma 6-1 (2-1,1-0,3-0) var helt i sin ordning.

Man kan ha dåliga dagar. Man kan ha dagar då det studsar emot och man inte är riktigt vän med vare sig klubba eller skridsko. Men även såna dagar så kan man faktiskt kämpa. Man kan ge allt i närkamperna, man kan täcka skott, och man kan åka så mycket skridskor så man bara spyr. Av detta såg man inget av från Boisarnas sida. Visst, man tog ledningen med 1-0 redan efter sju sekunder, men efter det så trodde man tydligen att man var världsmästare. För efter det vann man inte en närkamp, man täckte inte ett skott, man duttade med pucken, slarvade i passningsspelet och såg allmänt nonchalanta ut.

Då var det skillnad på Skövde. De var tuffare i varje närkamp, de vann alla lösa puckar, ett tydligt tecken på att man var mer på hugget och åkte mer skridskor. Täckte de skott? Jajjemen, jag tror samtliga spelare har mer blåmärken efter matchen än vad alla Boisare har sammanlagt! Målen ramlade in med jämna håll från Skövdehåll. 1-1 (Erik Möller) efter en bjudning av Isac Ohlsson, 2-1 i powerplay på direktskott av Smedberg, 3-1 efter ett liknande powerplaymål, denna gång av Gustav Lindberg, 4-1 efter att Bois bjudit bort pucken ännu en gång (Johan Frändberg), 5-1 sedan två Boisare varit med hemåt men inte tagit upp markering på Gustav Lindberg fastän han varit den givna passningsmottagaren och till slut då 6-1 då Boisarna haft pucken under kontroll två gånger om men slarvat bort den till Skövde och Jesper Emanuelsson kunde vara sist på pucken.

Skövdespelarna var minst två nummer större, för de förstod att det handlar om att vara förberedd på kamp, att de med bäst inställning vinner. Och där var det idag kattens lek med råttan. Jag hoppas att Bois tränare Ronny Helander har ett ordentligt samtal med spelarna efter dagens otroligt tama insats!”

***

Ett Kristianstad som imponerade. Foto: Lars Svensson, Kristianstad

Men en annan favorit gjorde en betydligt bättre insats. Jag har sett första hela matchen med dem, deras 5-0-seger borta mot Tyringe. Och det var svårt att inte imponeras över ex-allsvenskarnas insats. Jag satt och gjorde stödord medan jag såg matchen, och detta var de som hamnade på papperet:

Ödmjukhet: Man gick in med ödmjukhet inför matchen. Man dominerade matchen med eftertryck, men bara för att man var överlägsna så tummade man ändå aldrig på det hårda jobbet, på att täcka skott, ta och vinna närkamper och ändå spela enkelt de få gånger man hamnade i lite under press. Man var inte för fina för att chippa ut, och tog inga risker.

Rörlighet: Man hade en imponerande rörlighet, i egen zon var man följsamma, och i offensiv zon bytte man hela tiden position vilket gjorde att Tyringe hade stora svårigheter att freda sig.  

Offrade sig: Man täckte skott, man slängde sig för att få ut pucken ur zon med mera, just det där man vill att ens lag ska göra.

Styrning på mål: Man använde konsekvent styrningar som en metod för att skapa. In på mål med spelare och puck och man gjorde flera mål på så sätt, men hade även bud på fler.

Rakhet: Man spelade med rakhet i sitt spel, mot kassen i förstaskedet och skapade på så sätt oreda i Tyringeförsvaret.

Bra organisation: Man höll ihop laget över hela isen, man försvarade sig med fem man, men man anföll också med fem man.

Hög press: Tyringe hade otroligt svårt i två perioder att komma ur Kristianstads höga press. I den tredje löste man det lite bättre, men det var så dags då.

Så sammantaget en imponerande insats, och det vimlade av spelare som stack ut i positiv bemärkelse, så det känns fel av peka ut någon specifik. Kristianstad lär absolut bli att räkna med!

***

Övriga resultat med kommentar…

Borås-Halmstad 4-2
Borås fick revansch på Halmstad och ser ut att bli att räkna med i allettandiskussionerna.

Huddinge-Lindlöven 2-0
Även Huddinge fick revansch i en målsnål tillställning. Det är dock svårt att veta riktigt var man har Huddinge och Lindlöven kan jag tycka, då de blandar och ger lite.

Enköping-Surahammar 1-5
Surahammars första hela match för säsongen slutar i en fin 5-1-seger. Men vi får nog avvakta med att säga var Surahammar står, Enköping är inte det starkaste laget.

Boden-Roki inställd
Matchen Boden-Roki ställdes in då båda lagen hade för många sjuka spelare.

Wings-Väsby 0-2
Wings gav Väsby en bra match och släppte tvåan i tom kasse. Men visst var Väsby det klart dominerande laget.

Örnsköldsvik-Kovland 7-3
Örnsköldsvik avfärdade Kovland med stora siffror, visst det är ett tvåanlag, men det är inte givet att ettanlagen vinner träningsmatcher mot lag längre ner.

Kiruna-Narvik 5-6 e sd
Kiruna startade bra och ledde med 2- eller 3-0, men sedan steppade Narvik upp och vann matchen rättvist. Ändå en bra insats offensivt av Kiruna, Narvik har spöat andra norrlag med större siffror.

Vallentuna-Segeltorp 4-1
Inte mycket att orda om, det är väl såna siffror det ska vara mellan lagen.  

Lämna ett svar