Norra tabelltipset – Sjuan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma sjua i den norra grundserien.

Kalix

Placeringar förra säsongen:

Sjua i norra grundserien.
Tvåa i norra vårserien.
Ut i kvartsfinal mot Piteå med 3-0.

Truppen

Målvakter 3

Anton Hjalmarsson är en stabil målvakt som är god för runt 91 i räddningsprocent. Tim Svensson är betydligt mer oskrivet kort, han delade ansvar i juniorlaget säsongen som gick.

Johan Pettersson hade en svag förra säsong med hans mått mätt. Foto: Oliver Åström, Kalix

Backar 3

Talangen Alfred Hjälm är det starkaste kortet nu när Johan Pettersson verkar för tagen av slitna ljumskar. Marcus Nilsson har nyttig rutin och får styra upp defensiven. I övrigt är det ungtuppar med någon säsong i ryggen och rätt så tunt.  

Forwards 3-

Det är de tre transatlantvärvningarna tillsammans med Örnsköldsviksvärvningen Linus Håkansson och John Hansson som kommer få dra Kalix offensiv. Det ser ut att kunna vara en vass femling som kommer göra en del poäng. Men bredden är tunn och det vill till att alla fyra toppvärvningarna blir lyckade.

Värvningen av Ö-viks Linus Håkansson blir förhoppningsvis lyckad. Foto: Oliver Åström, Kalix

Special teams 2

Landade på tämligen exakt 100%, men det var i vårettan norra. Den norra grundserien är tuffare, och nu ska man dessutom klara sig utan storstjärnan Emil Lindblom.

Tränare 2+

Robert Bergdahl gjorde sin första säsong som seniortränare förra säsongen, så han är rätt orutinerad och det kanske är synd att kalla hans första säsong som storsuccé direkt.

Totalt 13

Kalix saknar kanske den där riktiga spetsen, men nog finns det bra ettanspelare i alla lagdelar.

Norra tabellen

  1. ??
  2. ??
  3. Piteå
  4. ??
  5. ??
  6. ??
  7. Kalix
  8. ??
  9. ??
  10. Örnsköldsvik

Omslagsfoton: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar