Norra tabelltipset – Åttan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma åtta i den norra grundserien.

Clemensnäs

Placeringar förra säsongen:

Etta i den norra B.
Etta i norra kvalserien till hockeyettan.

Truppen

Målvakter 2-

 William Wikström hade förvånansvärt svaga stats förra säsongen med tanke på att laget vann sin serie. Bara 90,1 imponerar inte. Det kanske istället blir förstaårssenioren Albin Edlund som nyper förstaspaden, han har visserligen bara gjort två seniormatcher med Piteå, men höll nollan i båda!  

Backar 3-

Det är fyra stycken som sticker ut på backsida. Dels de två Piteåvärvningarna Ludvig Stenvall och Daniel Nyberg, två rutinerade pjäser som kommer betyda massor för nykomlingen. Dels två spelare som hade starka säsonger i Clemensnäs, där Nils Gustafsson snittade över 1½ poäng per match och Filip Westermark snittade en poäng per match. Båda dessa har även nyttig rutin från spel i ettan. Men utöver dessa fyra är det väldigt tunt.

Forwards 3-

Här har man förstärkt med en hel del ettanrutin. Bröderna Ludwig och Johan Warg är nyttiga energispelare som kan peta in en och annan poäng. Huddingevärvningen Oliver Lindgren har lite samma stuk. Kevin Kariander och Johan Fahlgren kommer från Vännäs, ett lag där det varit svårt att sticka ut positivt med tanke på svag omgivning, men kanske kan få ett lyft nu. Lägg därtill att man har kvar två av sina starkaste poänggörare från säsongen som gick i Liam Nilsson och Pontus Burström.

Special teams 3+

Hade otroligt starka 122% i special teams i tvåan (powerplay 48% och boxplay 84%), men det kommer bli tuffare i ettan. Men nog kan detta bli ett vapen för Clemensnäs i vinter.

Tränare 2-

Kim Lundgren går in på sin första säsong som huvudtränare, tidigare har han varit assisterande till Lejon i ettan under fyra säsonger, och senast tränade han Piteås juniorer. Så han lär känna en hel del av nyförvärven i alla fall.

Totalt 13 – – –

En intressant nykomling, men målvaktssidan känns som lite för svag för att hota om de högre placeringarna.

Norra tabellen

  1. ??
  2. ??
  3. Piteå
  4. Sundsvall
  5. ??
  6. ??
  7. Kalix
  8. ??
  9. Vännäs
  10. Örnsköldsvik

Omslagsfoton: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar