Imponerande Dalen!

Ikväll spelades det bara en match, men det var en intressant värdemätare mellan två lag från den västra respektive södra ettan som absolut vill vara med och utmana om en allettanplats. Hemmalaget Dalen kom dock till match med svagt facit i träningsmatcherna, bland annat så förlorade man senaste matchen mot Tranås med 1-4 sedan man inte varit riktigt nära. Gästande Krif å sin sida hade istället imponerat under sina, speciellt på slutet där man besegrat Visby med 5-0 och Karlskrona med 3-1 efter minst sagt gedigna insatser. Men när pucken släpptes, så var det lite överraskande Dalen för hela slanten.

Dalen kom som sagt var från en blek insats mot Tranås, där man inte alls kände igen deras normalt så påkopplade spel. Dalen spelar ”alltid” med stort hjärta, där man smäller på så fort läge finns, delar ut tjuvnyp när pucken inte är i närheten, och där man aldrig ger en puck förlorad. Och det behövs, för man är inte något fancy lag med en massa klasspelare som kan göra en gubbe på egen hand innan ett smörpass sitter på bladet på en fristående spelare. Men de har spelare som är otroligt jobbiga att möta, riktiga terriers som aldrig ger sig. Precis det signumet visade man upp idag. Dalen manglade bokstavligen ett Krif som inte alls kom loss från det fysiska hemmalaget. Det blev rätt lågt tempo, mycket närkamper, och där var Dalen starkast gång på gång. Från vunna sargdueller så passades pucken upp på blålinjen där det blev skott med Dalenspelare på plats, varje gång. Ny kamp, ny duell vunnen av Dalen, om och om igen. Krif spelar otroligt disciplinerat med spelare på rätt plats, men vad hjälper det när man inte vinner kamperna? Krifspelarna blev allt mer frustrerade och började dela ut likadana tjuvnyp själva, och med det tappade fokuset blev det inte lättare.

Blir det mer Dalenjubel i vinter? Foto: Hampus Gliving, Nybro

Dalen skapade inte massor med högkvalitativa målchanser, men tillräckligt mycket för att göra tre mål. 1-0 sedan Karl Smedberg tekat framåt och alldeles för enkelt fått åka in på mål och sätta den bakom en övergiven Emil Cederlund. 2-0 direktskott i powerplay och 3-0 även det på direktskott efter en pass som skurit som en kniv genom Krifs box.

Krif då? Ja visst hade de ett par frilägen efter snabba spelvändningar, men det var också i princip allt. Och dessa frilägen kunde en stabilt spelande Oskar Blomgren avvärja. Defensivt gjorde man det ändå helt ok, trots Dalens spelövertag så släppte man inte så många klara chanser. Men offensivt hade man inte etablerat anfallsspel mer än några enstaka minuter i den andra perioden. Där vill man säkert se mer, redan i nästa match, premiären mot Mörrum.

Dalen imponerade som sagt, inte bara med sitt fysiska spel. Man hittade vägar ur Krifs försök till presspel på ett effektivt sätt och arbetade hela tiden metodiskt både i anfallsspelet och försvarsspelet. Det ska verkligen bli spännande att se om de kan ta med detta till deras genrep mot Mariestad på torsdag.

Lämna ett svar