Södra tabelltipset – Tvåan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma tvåa i den södra grundserien.

Kristianstad

Placeringar förra säsongen:

Elva i allsvenskan.
Nedflyttade på grund av ej uppfyllda licenskrav.

Truppen

Målvakter 5-

Wictor Ragnewall har varit Trojas tillförlitliga toppmålvakt i fem säsonger, men fick inte förlängt när Troja skulle spara. Det tackar Kristianstad givetvis för, här får man en av ettans allra bästa målvakter. Backupen Oliver Tornerefelt kommer från Teg där han fått stå merparten av matcherna och gjort det bra när han fått chansen.

Backar 4-

Har bara sex backar under kontrakt, vilket drar ner på betyget. Men de man ändå har är bra, där framför allt Filip Persson och Oskar Hassel lär vara backar med hög ettanklass. Anton Davidsson gjirde det bra som utlånad fyra matcher till Mörrum säsongen som gick och har bra stats från J20 Nationell och kan bli ett utropstecken. Isak Renemark och Viktor Wahldén får ta mer defensiva roller i laget, medan Charlie Björlin känns lite som en chansning.

Det vill till att vara på tå för ettanbackarna när Linus Pettersson sätter fart i vinter! Foto: Lars Svensson, Kristianstad

Forwards 5-

Här finns det både spets och bredd. Det finns sex spelare som har minst en säsong i allsvenskan eller SHL, totalt finns över 1500 allsvenska matcher i laget. Spelare som Linus Pettersson, Lucas Elvenes, Filip Lennström, Dennis Svensson, Georg Weigelt, Kevin Vennström och Jakob Grönhagen är givetvis spetsar i ettan, och man har utvecklingsbar talang i Wiggo Weinö och Nils Juntorp, och nyttiga rollspelare i Sebastian Hansson och Mathias Hellgren.

Special teams 3+

Hade svaga 91% i allsvenskan, och har givetvis tappat en del spets sedan dess dessutom, men nu är det ett steg ner och jag tror att vi kommer få se siffror på en bit över 100% i södra grundserien.

Tränare 4

Peter ”Piva” Johansson är en rutinerad tränare med rutin som elitserietränare, tränare i högstaligan i Danmark och även i allsvenskan och ettan.

Totalt 20+

Backsidan är tunn, men i övrigt ser Kristianstad ut som en allvarlig utmanare om att gå hela vägen.

Södra tabellen

  1. ??
  2. Kristianstad
  3. Troja
  4. Vimmerby
  5. ??
  6. ??
  7. Halmstad
  8. Mörrum
  9. Tyringe
  10.  Alvesta

Omslagsfoton:  Halland i fokus, Hampus Gliving (Nybro) och Fredrik Svensson (Kristianstad).

Lämna ett svar