Norra tabelltipset – Sexan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma sexa i den norra grundserien.

Kiruna

Placeringar förra säsongen:

Femma i den norra grundserien.
Sist i den norra allettan.

Truppen

Målvakter 2

Ludvig Christoffersson hade en svag säsong och noterades för blygsamma 86,2 i räddningsprocent säsongen som gick. Istället kanske det blir nyförvärvet och ukrainaren Artur Ogandzhanyan som får ansvaret. Han stod i tvåan säsongen som gick med Boro/Vetlanda, där han ändå hade ok siffror.

Backar 3-

Trotjänarbackarna Philip Kemi och William Palovaara blir kvar, och där är framför allt Kemi viktig mes sin spelskicklighet. Man har även fått in två finska nyförvärv, Wiljami Kupiainen är en offensivt stark back, medan Eddie Ahlmark mer är en robust spelande defensivback. Utöver dessa fyra ser det dock tunt ut.

Matias Mustonen och Jacob Hansson Geidon, två ledande Kirunaspelare även i vinter. Foto: Oliver Åström, Kalix

Forwards 4-

Här är det mer välbeställt. Succéfinnen Matias Mustonen blir kvar och han får sällskap av en ny landsman, Teemu Siironen som  också ser ut att kunna leverera en hel del poäng. Man har även behållit andra viktiga kuggar som Jacob Hansson Geidon, Marcus Runnkvist och Felix Fjälkeborn. Därtill finns det en del secondary scoring att få ifrån killar som Hampus Hagström, Jesper Landström och möjligen även från nye ukrainaren Felikz Morozov.

Special teams 3-

Hade ett rätt bra powerplay förra allettan (nästan 28%), men boxplayet var sämst i hela ettan med under 67%! Här kanske Eddie Ahlmark kan bidra en del tillsammans med nyförvärvet Siironen.

Tränare 3 –

Henrik Sahlin kommer från Norge där han tränat tvåanlaget Nidaros i två säsonger. Innan dess gjorde han dock en ok säsong med Köping i ettan och det ska bli spännande att se vad han kan få ut av sin nya ettanklubb.

Totalt 15 – – – –

Norra tabellen

  1. Boden
  2. Hudiksvall
  3. Piteå
  4. Sundsvall
  5. ??
  6. Kiruna
  7. Kalix
  8. Clemensnäs
  9. Vännäs
  10. Örnsköldsvik

Omslagsfoton: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar