Norra tabelltipset – Tvåan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma tvåa i den norra grundserien.

Hudiksvall

Placeringar förra säsongen:

Ettan i den norra grundserien.
Tvåa i den norra ellattan.
Femma i kvalserien till allettan.

Truppen

Målvakter 4

Isak Johansson plockades in från Wings till allettan förra säsongen och fick stort förtroende resten av säsongen. Han gjorde det bra, och är en målvakt av bra ettanklass. Som backup återfinner vi Oskar Spinnars Nordin, som hämtas in från Strömsbro, där han hade en helt ok säsong, även om han kanske inte fick ut max i slutet av säsongen.

Backar 4+

Backsidan har en tydligare rollfördelning denna säsong. För att få det så har man värvat in ett par rejäla backar som ska lösa defensiven, i Philip Eriksén och Axel Brännstam. Sedan tidigare hade man några starka offensiva kort i Hannes Lindström, Filip Lander och William Eckmyhl framför allt, och man värvar nu även in Väsbys Lucas Torstensson, som närmast är att betrakta som en forward uppsatt som back. Det har man också gjort med Marcus Lindborg, forwarden skolas nämligen om till back inför denna säsong.

En av mina absoluta favoritcentrar i ligan, Henrik Olsén. Foto: Oliver Åström, Kalix

Forwards 5-

Det vimlar av offensiv talang i Hudiksvall. Starka offensivt spelskickliga centrar i Christoffer Jansson, Henrik Olsén och Samuel Eriksson, målskyttar i Jesper Wiberg, Karl Umegård och Lukas Feuk, klassyttrar i Alexander Bjurström, Filip Sjöberg och Adam Byström Johansson, men också arbetande forwards med attityd i Lukas Enkvst, Carl Westberg och Axel Levander. Starkt!

Special teams 5-

Hade klart godkända 25% i powerplay, men imponerade mer i boxplay. Genom att hela tiden sätta enormt hård press, ungefär som i spel 5 mot 5, så nådde man höga 88% i den norra allettan.

Tränare 3

Filip Algeman är det oskrivna kortet i Hudiksvall denna säsong. Har egentligen bara en bra säsong i ryggen, den förra, men även några misslyckade diton. Hur får han ihop det?

Totalt 21

Ett ruskigt starkt lagbygge, men ombyggd backsida och ny tränare gör att det kanske kan ta lite tid att få ihop det, därför blir de ”bara” tvåa i mitt tips.

Norra tabellen

  1. Boden
  2. Hudiksvall
  3. Piteå
  4. Sundsvall
  5. ??
  6. ??
  7. Kalix
  8. Clemensnäs
  9. Vännäs
  10. Örnsköldsvik

Omslagsfoton: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar