En trevlig bekantskap!

Igår var jag iväg på annat så jag kunde inte se någon av gårdagens tre matcher som spelades. Men det går ju se dem i efterhand och jag har nu sett en av dem i alla fall, och det blev matchen mellan Falun och Linden. En match som var bra mycket mer underhållande än jag förväntade mig, och det var tack vare nykomlingen Falun, som visade upp takter jag inte trodde de hade i sig.

Jag förväntade mig att se en match mellan två blivande lag från nedre halvan i sina respektive serier, där Linden ändå skulle vara det rätt klart starkare laget med sin rutin och spets som de ändå besitter. Jag förväntade mig även en match av rätt låg kvalitet, då det jag sett av Linden under försäsongen inte gav mig anledning att förvänta mig något skönspel, och då jag trodde att Falun var snäppet svagare.

 Men båda mina farhågor kom verkligen på skam. För det jag fick se var en underhållande tillställning, med fint spel i rätt högt tempo och inte alls det där slarviga och hafsiga spelet som det ofta blir när två lag från nedre kategorin av ettanlag möter varandra. Och det var till stor del Faluns förtjänst! För det var Falun som höll i taktpinnen från start till mål, och man gjorde det med ett snabbt och fint passningsspel vilket gav tempo till matchen, och Linden hade stundtals svårt att hänga med när Falun fint kombinerade sig fram till chans på chans. Och hade man inte varit lite väl oprecisa i sina avslut så kunde de ha vunnit med klarare siffror än de 3-2 det sedan blev till slut.

Jag satt faktiskt och njöt av en intensiv och fartfylld match, en underhållning som inte är alltför vanlig under träningsmatcherna. Falun lät hela tiden pucken gå till spelare i fart, med kreativt passningsspel gick pucken på ett snöre från den ena spelaren till den andra. Här var det inte snack om de soloåkningar som ofta hittas hos svagare lag, utan alla i laget var delaktiga, vilket skapade tempo i matchen. Linden bjöd dock upp till match, man spelade klokt, täckte centrala delarna av sin egen zon, och gick inte bort sig. Trots det så skapade ändå Linden en hel del chanser, för man blev inte kvar på den bekväma utsidan, utan man sökte sig in på mål, in i skottsektorn, och tog kamperna där. Falun spelade överlag rätt fysiskt, man smällde på och vann rätt mycket kamper, så man var inte bara lirare. Man pressade också rätt hårt, och åkte mycket skridskor, där kom man rätt vältajmat så man täckte upp för varandra.

Även defensivt spelade man rätt bra kan jag tycka. Man täckte upp för varandra sömlöst, fyllde en back på så täckte en forward upp på ett naturligt sätt, man läste av varandras positioner rätt bra. Det gjorde man även i egen zon, där man spelade rätt tight i mitten och sedan kunder erövra puck rätt snabbt, Lindens långa anfall gick att räkna på ena handens fingrar.

Tyvärr så sändes matchen okommenterad och man hade heller inte uppdaterat numren på eliteprospects så det var svårt att veta vem som gjorde vad. Men att bröderna Oscar och Gustav Haglund kommer att bli en viktig duo för klubben syntes, de skapade en hel del chanser och låg även bakom två av målen.

Men var allt bra? Nej givetvis så fanns det skönhetsfläckar. Stundtals så kunde man ryckas med lite väl mycket när man snurrade i anfallszonen och på så sätt gå bort sig, vilket gav 3-4 rena frilägen, men då räddade Filip Aldenrud laget, han gav överlag ett rätt bra intryck. Man blev också stundtals lite småduttiga i egen zon, men generellt så spelade man smart där man höll spelet längs med kanterna oftast i uppspelsfasen då man hamnade lite under press. Men vid några tillfällen så försökte man uppspel rakt in i mitten, och då kunde Linden vid ett par tillfällen vinna puck och skapa farliga lägen.  

Men sammantaget måste jag säga att jag satt och njöt av matchen, ett trevligt spel där båda lagen försökte bjuda till ett bra spel, men där Falun lyckades allra bäst och vann rättvist. Kan de hålla i detta spel så kommer de definitivt inte bli någon slagpåse i serien!

***

Jag snabbspolade mig även igenom matchen mellan Vallentuna och Lindlöven, en match med lite olika ansikten. Lindlöven inledde bäst utan att få utdelning, men framför allt i andra perioden så tog Vallentuna över, mycket tack vare mängder med Lindlövenutvisningar och tog ledningen med 3-0. I den sista sedan kom dock Lindlöven tillbaka, fick i sin tur spela lite powerplay och hade 3-2 men 4-2 föll sedan i tom kasse. Ett skönt besked för Vallentuna som förlorade lagens första möte. Vallentuna har faktiskt vunnit alla matcher utom den, men så har man också mött svagt motstånd i övriga matcher.

Apropå Vallentuna så blev det igår klart att såväl Lucas Lagerstedt som Ture Edvardsson lämnar laget till förmån för Sollentuna. Framför allt Lagerstedt är ett rätt tungt tapp.

***

Till sist så måste vi credda Forshaga som skrällde och vann bort mot Nyköping med 4-3. Starkt att vinna mot ett bra Nyköping, och det måste givetvis ha suttit skönt då det var lagets första seger under träningsmatcherna!

***

Lite annan silly jag inte skrivit om. Kalix fortsätter på det utländska spåret och värvar en tjeck (Marcel Kanera), en kanadick (Hunter Godmere) och en amerikanare (Mack Keryluk). Det känns inte som de givna spetsarna i laget någon av dem, men Godmere kanske kan bidra en del.

Lämna ett svar