Östra tabelltipset – Fyran!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma fyra i den östra grundserien.

Huddinge

Placeringar förra säsongen:

Sjua i den östra grundserien.
Fyra i den södra vårettan.

Truppen

Målvakter 4-

Oscar Fröberg har en hel del rutin från allsvenskan, men kommer från en skadefylld och rätt svag säsong i Karlskrona. Det kommer säkert bli en kamp med Oskar Walldén om att få stå, även om Fröberg kanske står lite längre fram i kön.

Backar 2

Backsidan är minst sagt lagets klart svagaste lagdel, den är ung och rätt oerfaren och tappen av starka backar är många. Linus Lundberg som värvas från Borlänge är kanske den starkaste av alla nya, men även Doglas Dahling Barger (skadad inledningsvis) och Nils Strandberg Sarén kommer nog få stora roller.

Forwards 4

Om forwardssidan är tunn, så är det desto mer välbeställt på forwardssidan. Rutinen står framför allt kvartetten Björn Jonasson (ettans poängstarkaste spelare genom historien), Alex Ek, Joakim Hälleström och Anton Kalte för, det är spelare som både är offensiva hot men som också gör det defensiva jobbet. Men det finns också killar som hemvändaren Robin Carneholm, Daniel Liiv, Anton Nüth och Filip Runbjer som kan bidra i båda riktningar, om än kanske inte av samma spetskvalitet som de fyra förstnämnda. Dessutom lite ungdomlig utvecklingsmöjligheter i Jacob Samuelsson och Johan Franzén. Offensivt så ser det riktigt starkt ut!

Special teams 4

Spelade visserligen i den klart svagare vårettan, men 116,85% är ändå bra klass, och framför allt powerplayprocenten på 31% är starka papper. Nu blir motståndet tuffare, men man har ändå fått in några bra värvningar offensivt, dock har man tappat en hel del defensiv spetskvalitet.

Tränare 4

Jag kanske är snäll i bedömningen här, men Fredrik Mälbergs facit i Huddingetröjan imponerar. En stark kravställare som kanske kan få laget att släppa lojheten som präglat laget lite de senaste säsongerna.

Totalt 18-

Starkt lag med en stor svaghet som gör att de inte kan tävla högre: Backsidan.

Östra tabellen

  1. Väsby
  2. Visby
  3. Tyresö/Hanviken
  4. Huddinge
  5. ??
  6. ??
  7. Wings
  8. Linden
  9. Enköping
  10. Segeltorp

Omslagsfoton: Halland i fokus och Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar