Östra tabelltipset – Åttan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma åtta i den östra grundserien.

Linden

Placeringar förra säsongen:

Sjua i den västra grundserien.
Femma i den södra vårettan.

Truppen

Målvakter 3

 Anders Olsson är en stabil målvakt god för en bot över 90 i räddningsprocent vilket är bra med tanke på laget han spelar i. Under förra säsongen fick han dock skarp konkurrens av Johan Ström, förstaårssenioren som faktiskt matchade hans räddningsprocent, så nu har man ett målvaktspar av god klass.

Backar 3

Har ett par rutinerade spetsbackar i offensivstarke Eric Backman och stabilt defensiva William Kaijser. Även Niklas Hjalmarsson är en stabil och bra back och Kalmarlånet William Westlund har potential. Backsidan är dock lite tunn med bara sex backar under kontrakt.

Forwards 3

Förra säsongens succékedja med Lucas Ekholm, Andrés Staforelli och Adam Helldén är kvar och kommer fortsätta leda laget. Utöver dessa tre så finns rutinerade Thom Flodqvist, Kalmarlånet Viktor Fridolfsson och intressanta värvningen Jonathan Andersson bland annat. En spelare jag tror kan lyfta sig ytterligare är Alexander Larsson. Så en ok både bredd och spets.

Special teams 2-

Hade ett ok powerplay på 19% i vårettan södra, men boxplayet var alldeles för svagt, bara 68%. Här är en klar svaghet för Linden som måste förbättras!

Tränare 3+

Pär Hellenberg är ny från Västerås ungdomsled där han är något av en ikon och erkänt skicklig på att få fram talanger och bygga lag. Har dock aldrig haft eget ansvar för ett seniorlag, även om han assisterat fyra säsonger i allsvenskan.

Totalt  14

Ett jämnt lag utan riktiga toppar.

Östra tabellen

  1. Väsby
  2. Visby
  3. Tyresö/Hanviken
  4. ??
  5. ??
  6. ??
  7. Wings
  8. Linden
  9. Enköping
  10. Segeltorp

Omslagsfoton: Halland i fokus och Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar