Västra tabelltipset – Tvåan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma tvåa i den västra grundserien.

Skövde

Placeringar förra säsongen:

Tvåa i västra grundserien.
Sist i allettan södra.

Truppen

Målvakter 4-

 Carl Hjälm och Felix Tengvall kommer nog få turas om att stå, det är två målvakter som håller bra ettanklass. Ska jag tippa så blir det dock Tengvall som kommer få stå mest, han har lite högre potential i mina ögon.

Backar 3+

Offensivstarka Adam Thilander sprutar in poäng under grundserierna men har en tendens att försvinna i allettan. Men han är ändå Skövdes klart ledande back. Där bakom så ser det dock mer välbeställt ut än på många år. Axel Abrahamsson och Isac Ollas Mattsson är kvar och får defensiva roller, tillsammans med nya Jonathan Karlsson. Övriga tre nyförvärv, Axel Eriksson, William Johansson och Karl Jonsson, hoppas man bidrar med spelskicklighet.

Adam Thilander har varit Skövdes ledandew back i många år nu. Foto: Halland i fokus

Forwards 4

Har hela 16 forwards under så bredden är med andra ord stor, och det finns fina namn bland dem med. Spetsarna är främst Gustav Lindberg och Emil Smedberg, två spelare goda för en poäng per match. Men det finns också andra spelare som kan bidra offensivt, som transatlanterna Josh Laframboise och Tommy Lee, nyförvärven Jesper och Elias Andersson, och trotjänare som Alexander Henriksson och Jesper Emanuelsson är inte oävna de heller. Centersidan kanske är lite mer defensivt lagd, med spelare som Ludvig Vännström, Kristoffer Söder och Alexander Ternblad.

Special teams 3-

Hade svaga 91% (powerplay 22% och boxplay 69%) under allettan södra, men har vassare verktyg i båda riktningar nu vilket borde lyfta det några procent.

Tränare 4

Staffan Lundh har meriter från allsvenskan och är en slipad taktiker som fick uppleva en av få motgångar förra säsongens alletta, när Skövde totalhavererade. Det lär han säkert dra lärdom av till kommande säsong.

Totalt 18+

Bra bredd, framför allt på forwardssidan, och Skövde lär utmana om seriesegern och nu vore det väl sjutton om man inte efter alla misslyckanden inte ska lyckas även i allettan.

Västra tabellen

  1. ??
  2. Skövde
  3. Tranås
  4. Dalen
  5. ??
  6. ??
  7. Borlänge
  8. Forshaga
  9. Mjölby
  10. Falun

Omslagsfoton: Mats Tjernström, Sofie Alexandra Kitteröd, Halland i fokus och Hampus Gliving.

Lämna ett svar