Nedräkningen – Powerrank plats 5!

40 lag ska med start om fem dagar göra upp om en plats till allsvenskan. Givetvis ett helt orimligt upplägg, vilken annan liga i Sverige har så många lag som slåss om en ynka avancemangsplats? Men lagen i serien kan inte göra annat än att rusta så gott de kan, och de behöver med tanke på motståndet både rusta spetsigt och brett. Men vilka lag står allra starkast inför den kommande utmaningen? Jag rankar i min nedräkning de tio lag jag tycker ser allra starkast ut. Med fem dagar kvar till första nedsläppet så är det dags för det lag jag rankar som femma.

5. (4) Mariestad

Mariestad hade en usel höst där man sparkade tränaren Andreas Appelgren och det var först med ett mål i slutminuterna i sista grundseriematchen man lyckades säkra en allettanplats på målskillnad. Men ju längre tid nya tränaren Ronny Helander fick på sig ju mer föll spelet på plats, och från omgång åtta i allettan södra så var man seriens allra starkaste lag. Till denna säsong har man behållit de spelare man vill behålla, med ett undantag, och har sedan spetsat bygget med några riktigt vassa namn, och ser därmed klart förstärkt ut.

Mariestad har rustat starkt inför säsongen. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Talar för:
+ Har kontinuitet i laget, där man fått behålla sina spetsar med något (Jesper Broeng) undantag.
+ Har ettans kanske starkaste målvaktspar i Tobias Sandberg och förra säsongens genombrottsman Isac Ohlsson.
+ Forwardssidan är både spetsig och bred, man kan få ihop tre kedjor som skulle kunna vara förstakedja i många ettanlag och en stark defensiv kedja dessutom.
+ Har gjort några riktigt bra värvningar i Tobias Sandberg, Andreas Thelander, Joel Thulin, Vincent Reimer och Johannes Jämsén.
+ Special teams var ettans allra bästa förra säsongen. I allettan södra slutade powerplay på 36,73% och de sista tio matcherna i allettan så vann man boxplayspelet med 1-0.
+ Har några tongivande spelare som visat stort klubbhjärta, inte bara egenfostrade Johan Frick och Lukas Larsson, utan även spelare som Jesper Lindén och Tobias Aronsson.
+ Man visade under förra säsongens alletta att man har ett spel som håller bra.
+ Ett tungt lag, och man utnyttjar det med.

 
Talar mot:
– Backsidan är försvagad och matchar inte lagen högre upp i listan.
– Tränaren Ronny Helander har bara en halv säsong som huvudtränare, och även om facit där var bra så har han ändå mer att bevisa.
– Misslyckades i playoffspelet mot Piteå.

Lämna ett svar