Då hade jag varit skallig!

Måndagar spelas väl inga matcher? Jodå, idag så genrepade Vännäs och Örnsköldsvik inför deras seriepremiär i helgen, då Vännäs stod som värd för mötet mellan två lag som förväntas tillhöra det nedre skiktet av den norra ettan. Och det fanns inga större anledningar att ändra uppfattning om detta efter att ha sett matchen.

(Hade tyvärr ingen laguppställning så utöver Vännäsmålisens namn så är jag clueless)

Den första perioden måste vara den mest bedrövliga hockeyperiod jag sett, och då såg jag ändå senaste Skaraborgsderbyt! För matchen präglades av stela handleder, felpass, felbeslut och en avsaknad av allt vad lagspel heter. Lagen turades om att passa till varandra istället för att passa en medspelare, blandat med soloåkningar rätt in i närmaste motståndare. I försvarsspelet så var man ofta fem man samlade, men ingen tog ändå markering utan stod och tittade på pucken. Vännäs var så pinsamt dåliga att hade jag varit tränare så hade jag varit hårlös efter perioden, då jag slitit mitt hår. Trösten var att Örnsköldsvik var nästan lika dåliga, även om de hade något som liknade linjer och med glesa mellanrum också faktiskt hittade en medspelare med sina pass. Det gjorde att man var laget som ändå skapade något, men Vännäs målvakt, Björklövenlånet Melker Thelin, storspelade matchen igenom och rädde de sporadiska avslutsförsöken.

Vännäs fick jubla efter dagens match! Foto: Oliver Åström, Kalix

Till den andra perioden så verkade dock det som att lagen började känna igen färgen på sitt egna lags tröjor. För helt plötsligt så började man skicka puckarna mot sina medspelare i alla fall, även om de i de flesta fall kom lite långt bakom eller framför, men det kunde bli både en och två passningar som gick till en medspelare. Och det gällde båda lagen, även om Vännäs förbättring var tydligast, då de var så erbarmligt svaga i den första perioden. Man tog också lite bättre beslut, försökte komma samlade, försökte släppa pucken innan man körde in i närmaste motståndare. Ja ju längre perioden och matchen gick, desto mer började det faktiskt likna ishockey och lite mer rejäla chanser skapas också. Efter en brytning i egen zon så kommer en Vännässpelare fri och kan snyggt efter dragning i sidled peta in pucken mellan benen på målvakten till 1-0. Och i den sista perioden så får Vännäs riktigt tryck i ett par byten och kan då på skott skjuta in 2-0 bakom en skymd målvakt. I slutet av den tredje skulle sedan Örnsköldsvik efter flera goda reduceringschanser ändå göra 2-1 efter ett skott mellan benen på en back vilket ställde Thelin. Men 2-1 slutar matchen, och Vännäs tar därmed andra raka träningsmatchsegern mot Örnsköldsvik och ser. trots den erbarmliga starten. ut att sitta i förarsätet de två lagen emellan.

Lämna ett svar