Backproblem!

Mariestad och Huddinge är två lag som fått en hel del tips på förhand. Mariestad nämns som en av de stora outsidersen, medan Huddinge av många tippas ta sig till allettanspel efter jul. Men båda visade i sina genrep att det inte är en given resa de är inne på, efter att ha visat på problem i defensiven.

Mariestad saknade både sin starkaste offensiva back (Tobias Aronsson) och sin starkaste defensiva (Johan Frick), och lät två egna juniorer kliva in och fylla ut backnumerären till sex backar. När de ställdes mot ett fysiskt och fartfyllt Borås så verkade de rätt tagna av stundens allvar och såg ärligt talat rätt darriga ut och tappade puckar, tog felbeslut och vägde för lätt. Att Mariestad trots detta (plus att tre spetsforwards saknades dessutom) kunde hämta in ett 0-3-underläge och i alla fall fixa oavgjort med bud på seger, visar att det trots allt är ett starkt Mariestad. Men det visar också att Mariestad antingen behöver hoppas på att sjunde- och åttondebackarna tar ordentliga kliv under säsongen, eller så måste något värvas in för att bredda backsidan. För skador kommer alltid uppstå, och man måste ha minst sju backar av bra klass för att kunna göra sig gällande. Nu är Bois sportchef Carl Johansson rätt känd för att inte vara blyg för att plocka in förstärkningar under säsong, så antagligen är han inte främmande för att plocka in något vasst om det visar sig att behov finns.

Samma problem visade Huddinge upp i sitt genrep. Nu saknade de inte några backar som jag förstod det, men det backspelet som visades upp kommer inte att hålla om man vill nå några högre placeringar. Ett riktigt piggt och starkt Forshaga vann i stort sett alla närkamper i större delen av matchen, Huddinge såg ut att väga alldeles för lätt. Därtill så hamnade man i alldeles för många närkamper, sedan backarna inte varit snabba och precisa nog i sitt passningsspel, vilket gjorde att de hamnade under press. Dessutom så kunde framför allt Forshagas förstakedja med Linus Skager, Jonathan Ström och Hugo Ek Koskela snurra rätt friskt och ’ven vinna kamperna framför Huddinges mål gång på gång, faktum är att Forshagas segersiffror kunder varit större. Huddinges backsida kan mycket väl fälla dem. Offensivt så skapade man dock, så där ser man välrustade ut.

***
Ett bättre genrep hade ikväll Wings, då man efter en svag förstaperiod ändå kunde vinna mot Borlänge till slut med 7-2 (sista i tom kasse).

Foto: Einar Nyberg

Lämna ett svar