Östra tabelltipset – Femman!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma femma i den östra grundserien.

Nyköping

Placeringar förra säsongen:

Trea i den östra grundserien.
Åtta i den norra allettan.
Ut mot Troja i kvartsfinal med 3-0 i matcher.  

Truppen

Målvakter 5-

Daniel Fahlström är en toppmålvakt i ettan som absolut inte gjorde bort sig när han fick chansen i Kristianstad i slutet av förra säsongen. Sebastian Wagner gjorde det bra de matcherna Fahlström var iväg så det är ett riktigt bra par. Wagner går dock långtidsskadad, men då hämtades David Otter in som ersättare, även han har visat att han håller riktigt bra klass.

Backar 3

Har två backar som sticker ut i positiv bemärkelse, och det är rutinerade Lucas Byhlin som varit en back av hög ettanklass i flera år, och Alexander Stensson som stod för ett riktigt genombrott säsongen som gick. Bakom dem är det dock tunt, även om jag är lite nyfiken på vad Viktor Åhström kan få ut med tanke på fina siffror i Modos J20-lag.

Forwards 3+

De två trotjänarna Christian Axelsson och Albin Ivarsson Hamberg är en riktigt bra stomme att utgå ifrån, de är skickliga, och man fick även behålla nyttige tvåvägscentern Albin Kedbrant och yttern John Moberg. Även Simon Rodling har Nyköping bra koll på sedan hans tidigare sejour i klubben, han har även gjort det bra i Teg. Men det finns även flera stycken vassa nyförvärv ytterligare, framför allt kanske Pontus Karlsson och Linus Lundström som är två spelare av hög ettanklass. Men även värvningarna av Joel Myrberg Andersson och Hampus Engman tror jag kan bli riktigt lyckade.

Special teams 3+

Hade faktiskt nästan exakt 100% i norra allettan förra säsongen, och vare sig powerplay eller boxplay stack ut. Jag tycker dock laget ser vässat ut, framför allt offensivt, så jag tror att man kan vässa i alla fall powerplay lite.

Tränare 3

Björn Tholander Olsson var med om att föra upp Mjölby till ettan inför den här säsongen, även om det var via licensnämndsbeslut.

Totalt 17+

Det starka målvaktssidan kommer ge laget förutsättningar för att vinna varje match, och det tror jag gör att de kniper den sista allettanplatsen.

Östra tabellen

  1. Väsby
  2. Visby
  3. Tyresö/Hanviken
  4. Huddinge
  5. Nyköping
  6. Vallentuna
  7. Wings
  8. Linden
  9. Enköping
  10. Segeltorp

Omslagsfoton: Halland i fokus och Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar