Östra tabelltipset – Sexan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma sexa i den östra grundserien.

Vallentuna

Placeringar förra säsongen:

Åtta i den östra grundserien.
Trea i den norra vårettan.
Förlust i playin mot Kalix med 2-1 i matcher.

Truppen

Målvakter 4-

August Hedlund är en rutinerad trots sin ungdom, med en allsvensk säsong i AIK och en säsong vardera i fina ettanlag som Tranås, Väsby och senast Karlskrona. Backup blir Adam Mattsson som hade samma roll förra säsongen och gjorde det rätt bra när han fick chansen. Så ett stabilt par.

Backar 3

Har en kvartett i sin backuppställning som sticker ut klart jämfört med de andra. Fredrik Svennas och Lucas Eriksson blir kvar från säsongen som gick och gjorde det bra. In kommer Kelvin Martinsson som förra säsongen spelade i AIK och mest höll till i J20-laget, men även gjorde 19 allsvenska matcher. Och till sist den starka värvningen från Väsby av Fredrik Stridlund som kommer kunna agera general. Men i övrigt är det blekt.

Forwards 2+

Det finns ingen riktigt given spets i Vallentuna, men det finns ett gäng spelare av rätt bra ettanklass ändå. Killar som Lukas Paulsson, Markus Andersson och Oskar Söderberg som har agerat stomme i flera år nu. Mestisfinnen Matias Valta kan säkert också bidra en del, och man hoppas säkert på att två tvåanpoänggörare man värvat, Emil Carlqvist (Grästorp) och Albin Olofsson (Sudret) ska kunna bli utropstecken. Men de, precis som andra finska värvning, Joonas Rinnetmäki, känns lite som chansningar, det är inte säkert det blir vinst.

Blir Lucas Paulsson skyttekung i Vallentuna i år? Inte omöjligt! Foto: Oliver Åström, Kalix

Special teams 3+

Hade riktigt bra special teams i den norra vårettan med 30,43% i powerplay och 85,37% i boxplay. Men sedan dess har man tappat stora delar av sin spets både offensivt och defensivt, så jag är lite skeptisk till att man ska kunna vara ens nära de siffrorna i en tuffare grundserie.

Tränare 4

Jussi Salo är en meriterad herre som förra säsongen var nära att ta ett budgetVäsby hela vägen. Har tidigare tränat både ettanlag och allsvenska lag, och vet vad som krävs.

Totalt 16

Har tappat väldigt många spetsar, så det får bli en liten nystart med ny tränare, och jag tror inte man riktigt räcker hela vägen.

Östra tabellen

  1. Väsby
  2. Visby
  3. Tyresö/Hanviken
  4. Huddinge
  5. ??
  6. Vallentuna
  7. Wings
  8. Linden
  9. Enköping
  10. Segeltorp

Omslagsfoton: Halland i fokus och Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar